ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
3.3.2021 | 20:43

Ένα βήμα πριν τη κατάθλιψη

Πριν αρχίσω... Σας παρακαλώ μην αρχίσετε να λέτε για τους άρρωστους τους θανάτους κτλ... Εννοείται πως τα βλέπω... Αλλά και η ψυχική υγεία είναι εξίσου σημαντική. Είμαι πρωτοετής φοιτήτρια. Δεν έχω ζήσει φοιτητική ζωή και ίσως να μη ζήσω ούτε του χρόνου. Υποχρεωτικά κοιτάω μια οθόνη αρκετές ώρες την ημέρα και ως διάλειμμα κοιτάω μια μικρότερη οθόνη (κινητό). Πλέον αισιοδοξία δεν υπάρχει. Νιώθω ότι χάνω τον εαυτό μου. Νεύρα, κλάματα, απότομες αντιδράσεις και πολλά άλλα. Δεν αντέχω άλλο. Δε θέλω να επεκταθώ άλλο γιατί είμαι σίγουρη ότι πολλοί νιώθουν το ίδιο. Ένα πράγμα ήθελα να σας ρωτήσω. Τι μπορώ να κάνω μέσα σε όλη αυτή τη κατάσταση για να μη χάσω τη μπάλα τελείως; Για να αισθανθώ καλύτερα;
3
 
 
 
 
σχόλια

Είναι απλό! Είσαι 18 ή 19 χρονών, άρα νέα, άρα πολίτης δεύτερης κατηγορίας. Το κράτος έχει επιλέξει να θυσιάσει την ευημερία του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας. Όπως βλέπεις κανείς δεν ενδιαφέρεται ούτε για τις ψυχολογικές ούτε για τις οικονομικές συνέπειες των lockdown.

Προσπάθησε να " σπάσεις" το μοτίβο της καθημερινότητάς σου. Για την ώρα τα δεδομένα είναι αυτά που είναι, όμως μπορούν να βρεθούν εναλλακτικές προκειμένου να μην κυλούν οι μέρες σου αγκαλιά με τις οθόνες. Πχ. Όταν ξυπνήσεις αύριο βάλε την αγαπημένη σου μουσική, χόρεψε, βγες έξω πάρε το αγαπημένο σου ρόφημα και περπάτα η' κάτσε σ' ένα παγκάκι με ήλιο. Διάβασε ένα βιβλίο της αρεσκείας σου.. Κάνε για αρχή κάτι διαφορετικό απο αυτά που έκανες τις προηγούμενες μέρες..Μην χάνεις την αισιοδοξία σου. Θα περάσει και αυτό.

δυστυχώς είναι τραγικό όλο αυτό. Δεν σκέφτονται τις ψυχικές συνέπειες της πανδημίας, οι οποίες είναι τεράστιες. Σε μένα προσωπικά έχουν εκδηλωθεί διαταραχές ύπνου. Να σκέφτεσαι το καλοκαίρι. Νησάκια, διακοπές κλπ. Το ξέρω ότι αργεί αλλά εμένα προσωπικά κάτι τέτοιες σκέψεις με κάνουν να νιώθω καλύτερα.

Scroll to top icon