ΗΠΑ: Τσιτάχ επιτέθηκε σε φύλακα ζωολογικού κήπου

Cheetah attacks a keeper at an Ohio zoo Facebook Twitter
EPA
0

Ένας μέλος του προσωπικού του Columbus Zoo and Aquarium αναρρώνει μετά από επίθεση τσιτάχ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, σύμφωνα με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο ζωολογικός κήπος. 

Δύο φροντιστές περπατούσαν μαζί με ένα τετράχρονο θηλυκό τσιτάχ, την Ισαμπέλ, και κατευθύνονταν προς τις εγκαταστάσεις όπου το ζώο πραγματοποιεί τον καθημερινό του περίπατο. Ένα ακόμη μέλος του προσωπικού ήταν στην περιοχή, σύμφωνα με τον ζωολογικό κήπο που βρίσκεται στο Powell του Οχάιο.

Οι φροντιστές του τσίτα ανέφεραν πως ήταν «ήρεμο και γουργούριζε» και έτσι κάλεσαν το άτομο αυτό «να έρθει πιο κοντά».


Ωστόσο, όταν τους πλησίασε, το ζώο επιτέθηκε. Το άτομο αυτό, εργάζεται με καμηλοπαρδάλεις, και ο ζωολογικός κήπος πιστεύει πως η μυρωδιά των ζώων προκάλεσε την επίθεση. Προσφέρθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο.

Ο ζωολογικός κήπος ανέφερε πως πρόκειται για το πρώτο τέτοιο περιστατικό με την Ισαμπέλ και πως το ζώο «έχει αναπτύξει έναν στενό δεσμό με τους φροντιστές του». Παράλληλα είναι ένας από τους ταχύτερους δρομείς του ζωολογικού κήπου. 

Πλέον το ζώο έχει μπει σε καραντίνα 30 ημερών, σύμφωνα με τους κανονισμούς και αναμένεται να επιστρέψει στον χώρο της όταν αυτή θα λήξει. Το περιστατικό δεν σημειώθηκε σε δημόσιο χώρο ενώ δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία των εμπλεκομένων εργαζόμενων. 


Στο Columbus Zoo and Aquarium φιλοξενούνται πάνω από 10.000 ζώα από 600 είδη από όλον τον κόσμο. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: Σε έκτακτη σύσκεψη ο Ερντογάν - Ελάχιστοι οι ανοιχτοί χώροι συγκέντρωσης πολιτών

Διεθνή / Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: Σε έκτακτη σύσκεψη ο Ερντογάν - Ελάχιστοι οι ανοιχτοί χώροι συγκέντρωσης πολιτών

Οι υπάρχουσες ζώνες συγκέντρωσης είτε είναι ανεπαρκείς είτε έχουν πια αντικατασταθεί από τσιμεντένια κτήρια - Θα μπορούσε ο αναμενόμενος «μεγάλος σεισμός» να έρθει εξασθενημένος μετά τα 6,2 Ρίχτερ;
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Προειδοποίηση Τούρκου γεωλόγου για σεισμούς: «Θα ήταν σοφό να μετακομίσετε από την Κωνσταντινούπολη»

Διεθνή / Προειδοποίηση Τούρκου γεωλόγου για σεισμούς: «Θα ήταν σοφό να μετακομίσετε από την Κωνσταντινούπολη»

Ο διακεκριμένος καθηγητής γεωλογίας, Τζελάλ Σενγκιόρ υπογράμμισε πως «ο χρόνος τελειώνει» εξαιτίας της έλλειψης κατάλληλων προληπτικών μέτρων
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Νύχτα τρόμου στην Κωνσταντινούπολη: Στα πάρκα οι πολίτες - Διχασμένοι οι σεισμολόγοι για τον «μεγάλο σεισμό»

Διεθνή / Νύχτα τρόμου στην Κωνσταντινούπολη: Στα πάρκα οι πολίτες - Διχασμένοι οι σεισμολόγοι για τον «μεγάλο σεισμό»

Αναλυτικά τα σχόλια των Τούρκων επιστημόνων -Εκατοντάδες οι τραυματίες από τον σεισμό - Φωτογραφίες από κόσμο που κοιμάται σε πάρκα και τζαμιά
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερς εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Διεθνή / Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερ εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Εταιρεία κυβερνοασφάλειας εντοπίζει απάτες στο διαδίκτυο με αφορμή την είδηση του θανάτου του πάπα Φραγκίσκου – Προειδοποιήσεις για "κυβερνοεπιχειρηματικότητα ευκαιρίας"
LIFO NEWSROOM