Το Πακιστάν απαγόρευσε το TikTok, για δεύτερη φορά

Το Πακιστάν απαγόρευσε το TikTok, για δεύτερη φορά Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Το Πακιστάν απαγόρευσε το TikTok, για δεύτερη φορά μέσα σε μερικούς μήνες.



Η δημοφιλής εφαρμογή δεν είναι πλέον διαθέσιμη σε κινητές συσκευές στη χώρα, καθώς η αρμόδια ρυθμιστική αρχή αποφάσισε την Πέμπτη να μπλοκαριστεί η πρόσβαση σε αυτή, αμέσως.

 

Η αρχή τηλεπικοινωνιών του Πακιστάν ανακοίνωσε ότι απαγόρευσε το TikTok έπειτα από απόφαση δικαστηρίου στην Πεσαβάρ, η οποία ζητούσε την αφαίρεση της εφαρμογής. Σύμφωνα με την απόφαση, οι δικαστές έκριναν ότι το εν λόγω μέσο κοινωνικής δικτύωσης είναι «επιβλαβές για τους νέους» του Πακιστάν. Επίσης, υποστήριξαν ότι τα βίντεο που δημοσιεύονται στο TikTok είναι «ενάντια στους κανόνες και τις αξίες» της χώρας.

 

Το Πακιστάν απαγόρευσε για πρώτη φορά το TikTok τον περασμένο Οκτώβριο, όταν η αρχή τηλεπικοινωνιών κατηγόρησε την εφαρμογή ότι φιλοξενεί «ανήθικο» και «άσεμνο» περιεχόμενο. Παράλληλα υποστήριξε ότι το TikTok δεν δημιούργησε έναν ικανοποιητικό τρόπο για να μπλοκάρει το προσβλητικό περιεχόμενο, έπειτα από την προειδοποίηση που είχε γίνει το καλοκαίρι του 2020.

 

Η εν λόγω απόφαση αναιρέθηκε αργότερα, όταν η εφαρμογή της κινεζικής εταιρείας ByteDance υποσχέθηκε να περιορίσει το περιεχόμενο σε συμμόρφωση με τους τοπικούς νόμους. Όμως, όπως προκύπτει, το ζήτημα δεν είχε κλείσει οριστικά.

 

Εκπρόσωποι της αρχής τηλεπικοινωνιών υποστήριξαν στο δικαστήριο την Πέμπτη ότι το TikTok ακόμη δεν έχει αποδείξει ότι μπορεί να τηρήσει την υπόσχεσή του για τη λήψη μέτρων εναντίον συγκεκριμένου περιεχομένου, κάτι που οδήγησε στην εκ νέου απαγόρευση της εφαρμογής.

 

Με πληροφορίες από CNN

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Διεθνή / Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Το «Σιδηρούν Τείχος» έχει να κάνει με την εκρίζωση μαχητών ομάδων, για να σταματήσει μια επανάληψη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Τζενίν ή το Τουλκαρέμ
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

Διεθνή / Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

«Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ποικιλομορφία χωρίς φασισμό» και «η ιστορία επαναλαμβάνεται εάν δεν διδαχθούμε τίποτα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών λίγες ώρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM