AstraZeneca: 79% αποτελεσματικό το εμβόλιο κατά νόσησης με συμπτώματα, χωρίς αυξημένο κίνδυνο για θρομβώσεις

Φυαλίδιο της AstraZeneca Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορωνοϊό έδειξε 79% αποτελεσματικότητα στην πρόληψη της νόσησης με συμπτώματα και 100% αποτελεσματικότητα απέναντι στη σοβαρή νόσηση και τη νοσηλεία, σε μεγάλη κλινική δοκιμή.

 

Η εταιρεία ανακοίνωσε την ενδιάμεση ανάλυση για τη μεγάλη κλινική δοκιμή που έγινε στις ΗΠΑ, το Περού και τη Χιλή, με τη συμμετοχή 32.449 ανθρώπων από όλες τις ηλικιακές ομάδες άνω των 18 ετών.

 

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ήταν σταθερή σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, σύμφωνα με την AstraZeneca, που επισημαίνει ότι στους άνω των 65 ετών η αποτελεσματικότητα του εμβολίου που ανέπτυξε με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ήταν στο 80%.



Επίσης, σύμφωνα με την εταιρεία, δεν διαπιστώθηκε αυξημένος κίνδυνος για θρομβώσεις. Συγκεκριμένα, η AstraZeneca ανέφερε ότι ανεξάρτητη επιτροπή παρακολούθησης δεδομένων ασφαλείας δεν διαπίστωσε ανησυχίες που να συνδέονται με το εμβόλιο.

 

Η επιτροπή έκανε συγκεκριμένη αξιολόγηση για περιστατικά θρομβώσεων όπως και για εγκεφαλική φλεβική θρόμβωση κόλπων, με τη βοήθεια ανεξάρτητου νευρολόγου. Η επιτροπή «δεν βρήκε κανέναν αυξημένο κίνδυνο για θρομβώσεις ή περιστατικά που χαρακτηρίζονται από θρομβώσεις ανάμεσα σε 21.583 μετέχοντες που έκαναν τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου. Η συγκεκριμένη έρευνα για εγκεφαλική φλεβική θρόμβωση κόλπων δεν βρήκε κανένα περιστατικό σε αυτή την έρευνα».

 

Η AstraZeneca ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει την επεξεργασία των δεδομένων και θα προετοιμάσει την προκαταρκτική ανάλυση η οποία θα υποβληθεί στον FDA τις επόμενες εβδομάδες, προκειμένου το εμβόλιό της για τον κορωνοϊό να πάρει έγκριση στις ΗΠΑ.

 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό - Όμως γιατί αυξάνονται τα ποσοστά του; 

Τech & Science / Τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό - Όμως γιατί αυξάνονται τα ποσοστά του; 

Δεκάδες επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα εμβόλια δεν σχετίζονται με τον αυτισμό, καθώς οι επιστήμονες αναζητούν την εξήγηση της αύξησής του στην παγκόσμια κοινότητα
LIFO NEWSROOM
Η Meta ανακοίνωσε ότι σταματάει το fact-checking. Πώς θα ξέρουμε αν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάς λένε την αλήθεια; 

Τech & Science / Πώς θα γνωρίζουμε πλέον αν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάς λένε την αλήθεια; 

Το Facebook, το Instagram και το Threads παύουν να κάνουν fact-checking στις αναρτήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τι σημαίνει αυτό για τα feeds και πώς μπορούμε να αποφύγουμε να πέσουμε θύματα παραπληροφόρησης;
LIFO NEWSROOM