Κέιτλιν Τζένερ: Ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφια για κυβερνήτρια της Καλιφόρνιας

Η Κέιτλιν Τζένερ ανακοινώνει την υποψηφιότητά της για τη θέση του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας Facebook Twitter
EPA
0

Η Κέιτλιν Τζένερ, πρώην αθλήτρια των Ολυμπιακών Αγώνων και μέλος της οικογένειας Καρντάσιαν, ανακοίνωσε σήμερα την υποψηφιότητά της για τη θέση της κυβερνήτριας της Καλιφόρνιας.

Η 71χρονη πρώην πατριός της πρωταγωνίστριας των τηλεριάλιτι Κιμ Καρντάσιαν, έχει εγκατασταθεί στην Καλιφόρνια τα τελευταία χρόνια. Πρώην αθλητής, που γεννήθηκε ως Μπρους Τζένερ, έκανε εγχείρηση αλλαγής φύλου το 2015 για να γίνει γυναίκα και πήρε το όνομα Κέιτλιν. Είχε στηρίξει τον Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2016, όμως είχε πει ότι μετάνιωσε για την απόφαση αυτή δύο χρόνια αργότερα, εκτιμώντας πως η διεμφυλική κοινότητα είχε βρεθεί «επανειλημμένως στο στόχαστρο» του Ρεπουμπλικανού προέδρου.

«Είμαι μέσα», έγραψε στο  Instagram, η Τζένερ, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά της. Επισήμως η εκστρατεία της θα ξεκινήσει «τις επόμενες εβδομάδες».

«Είμαι μια αυθεντική νικήτρια και το μόνο «αουτσάιντερ», που μπορεί να βάλει τέλος στην καταστροφική θητεία» του Δημοκρατικού κυβερνήτη Γκάβιν Νιούσομ, υποστήριξε η ίδια. «Υπήρξα γεμάτη συμπόνια καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μου από τότε που εκπροσώπησα τις ΗΠΑ και κέρδισα ένα χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο έως που βοήθησα να προκριθεί το κίνημα για την ισότητα», σημείωσε η Κέιτλιν Τζένερ.

«Ήρθα εδώ διότι γνώριζα πως οποιοσδήποτε, ασχέτως της ιστορίας του ή της κοινωνικής του κατάστασης, μπορούσε να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα», εξηγεί η ίδια για την επιλογή της να μείνει και να πολιτευτεί στην Καλιφόρνια. Κατήγγειλε «την καταστροφή των μικρών επιχειρήσεων» λόγω της πανδημίας και αναφέρθηκε σε μια ολόκληρη γενιά παιδιών που, όπως λέει, στερήθηκαν το σχολείο για έναν χρόνο. Μάλιστα, έκανε λόγο για πολύ υψηλούς φόρους, που καταστρέφουν τις θέσεις εργασίας, κάνουν τις οικογένειες να υποφέρουν και ρίχνουν ένα ιδιαίτερα βαρύ φορτίο στους ώμους των πλέον ευάλωτων.

Η Τζένερ συνεργάζεται με την Κάρολιν Ρεν, που ασχολείται με τη συγκέντρωση χρημάτων για προεκλογικές εκστρατείες του ρεπουμπλικανικού κόμματος, και θα λάβει μέρος στις επερχόμενες έκτακτες εκλογές εναντίον του σημερινού κυβερνήτη, Γκάβιν Νιούσαμ.

 Οι έκτακτες εκλογές προέκυψαν εξαιτίας των αντιδράσεων των Ρεπουμπλικάνων στο κλείσιμο των επιχειρήσεων που επέβαλε ο Νιούσαμ λόγω του covid-19, αλλά και στις φορολογικές και μεταναστευτικές πολιτικές του.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM