ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

Αποδίδεται στο κοινό το Μέγαρο Τσίλλερ-Λοβέρδου

Αποδίδεται στο κοινό το Μέγαρο Τσίλλερ-Λοβέρδου Facebook Twitter
0

18 Μαϊου 2021, Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, αποδίδεται στο κοινό το Μέγαρο Τσίλλερ-Λοβέρδου. Το Μέγαρο, το οποίο αποτελεί παράρτημα του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου Αθηνών, ανοίγει στις 10.30 το πρωί.

Λόγω του περιορισμού του αριθμού ατόμων σε κλειστούς χώρους, τα επίσημα εγκαίνια του Μεγάρου θα πραγματοποιηθούν μόλις το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Η έκθεση στο Μέγαρο Τσίλλερ-Λοβέρδου περιλαμβάνει εικόνες, ξυλόγλυπτα και τέσσερα ξυλόγλυπτα τέμπλα (μέσα του 18ου με αρχές του 19ου αιώνα), της συλλογής Λοβέρδου.

Το Μέγαρο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Μαυρομιχάλη 6, και χτίστηκε το 1882 ως η κατοικία του Γερμανού αρχιτέκτονα Ερνστ Τσίλλερ. Αγοράστηκε από τον Κεφαλλονίτη τραπεζίτη και συλλέκτη Διονύσιο Π. Λοβέρδο το 1912, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει ως κατοικία, αλλά και ως μουσείο, για να εκθέσει τις πλούσιες συλλογές του. Το Μέγαρο έγινε, δωρεά εν ζωή στο ελληνικό δημόσιο το 1979 και το 1992, από τις κόρες του Διονύσιου Λοβέρδου, Μαρία Λοβέρδου και Ιωάννα Βασιλειάδη, με διαχειριστή το υπουργείο Πολιτισμού, για λογαριασμό του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, με σκοπό τη δημιουργία Μουσείου.

Το ωράριο λειτουργίας του Μεγάρου Τσίλλερ-Λοβέρδου είναι καθημερινά 10.30 π.μ - 3.30 μ.μ. και κάθε Τρίτη, 1- 8 μ.μ. Ειδικά για αύριο, οι ώρες λειτουργίας είναι 10.30 π.μ.- 3.30 μ.μ.

Πολιτισμός
0

ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέχνη και διασκέδαση για τις γιορτές

Πολιτισμός / Τέχνη και διασκέδαση για τις γιορτές

Νέες ταινίες, πάρτι, κλασική μουσική, σημαντικές εικαστικές εκθέσεις και στολισμένα spots στην πόλη για τις εβδομάδες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ, ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ, ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Τούρκοι αρχαιολόγοι: Εντοπίσαμε το σημείο που έγινε η μάχη του Γρανικού του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Πολιτισμός / Τούρκοι αρχαιολόγοι: Εντοπίσαμε το σημείο που έγινε η μάχη του Γρανικού του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Για να προσδιορίσει τη διαδρομή που ακολούθησε ο Μέγας Αλέξανδρος για να φτάσει στο πεδίο της μάχης, η ομάδα των επιστημόνων μελέτησε προσεκτικά αρχαίες πηγές
LIFO NEWSROOM