Βρετανία: «Η χρήση μάσκας θα γίνει προσωπική επιλογή» σύμφωνα με υπουργό της κυβέρνησης Τζόνσον

Βρετανία: «Οι μάσκες θα γίνουν προσωπική επιλογή» σύμφωνα με υπουργό της κυβέρνησης Τζόνσον Facebook Twitter
Τι προβλέπει ο οδικός χάρτης της κυβέρνησης Τζόνσον για τη χαλάρωση των μέτρων - Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi
0

Η χρήση της μάσκας θα γίνει προσωπική επιλογή στην Μεγάλη Βρετανία και τα δεδομένα που θα καθορίσουν εάν οι περιορισμοί του lockdown μπορούν να αρθούν αυτόν τον μήνα φαίνονται «πολύ θετικά», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Στέγασης Ρόμπερτ Τζένρικ.

Η Γηραιά Αλβιόνα θα περάσει σε μια περίοδο χωρίς νομικούς περιορισμούς όπου οι πολίτες θα πρέπει να ασκήσουν την «προσωπική τους υπευθυνότητα», που περιλαμβάνει και τη χρήση ή μη μάσκας, εξήγησε ο υπουργός. 

«Θα είναι μια διαφορετική περίοδος, κατά την οποία εμείς, ως πολίτες, θα κρίνουμε αυτά τα θέματα παρά η κυβέρνηση θα μας λέει τι να κάνουμε», είπε ο Τζένρικ στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Οι περιορισμοί του lockdown αναμένεται να αρθούν στις 19 Ιουλίου, βάσει του οδικού χάρτη της κυβέρνησης και ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα παρουσιάσει τις λεπτομέρειες σχετικά με το τελικό στάδιο της χαλάρωσης στην Αγγλία τις επόμενες ημέρες, ανέφερε ο Τζένρικ.

Ερωτηθείς εάν ο ίδιος θα σταματήσει να φοράει μάσκα, εφόσον αυτό επιτραπεί, εκείνος απάντησε:

«Θα το κάνω. Δεν θέλω ιδιαίτερα να φοράω μάσκα, δεν πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν να το κάνουν, θα προχωρήσουμε σε μια φάση όπου αυτά θα αποτελέσουν θέματα προσωπικής επιλογής».

Την ίδια ώρα, ο Ρόμπερτ Τζένρικ δήλωσε σήμερα πως τα στοιχεία δείχνουν «πολύ θετικά», ενόψει της ημερομηνίας ορόσημο της 19ης Ιουλίου.

«Φαίνεται πως τώρα θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά και μεταφερθούμε σε ένα πολύ περισσότερο χαλαρό καθεστώς, όπου θα απομακρυνθούμε από πολλούς από αυτούς τους περιορισμούς που ήταν τόσο δύσκολοι για εμάς», σημείωσε.

«Θα διασφαλίσουμε ότι κάθε ενήλικας θα εμβολιαστεί πλήρως, διότι αυτό είναι το κλειδί στο να κρατήσουμε τον ιό υπό έλεγχο, καθώς προχωράμε στο φθινόπωρο και τον χειμώνα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

Διεθνή / Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

«Ο Καναδάς δεν θα γίνει ποτέ η 51η πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε κατηγορηματικά, εκφράζοντας αβεβαιότητα για το αν υπάρχουν διαπραγματευτικά περιθώρια με την Ουάσινγκτον
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ προωθεί έκτακτο σχέδιο για την παροχή αμυντικών δανείων ύψους 150 δισ. ευρώ στις κυβερνήσεις

Διεθνή / Η ΕΕ προωθεί έκτακτο σχέδιο για την παροχή αμυντικών δανείων ύψους 150 δισ. ευρώ στις κυβερνήσεις

Σε ομιλία της σήμερα – μόλις 48 ώρες πριν από τη σύνοδο κορυφής των 27 ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες – η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανακοίνωσε ότι τα κράτη-μέλη θα μπορούν να αντλήσουν αυτά τα δάνεια μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

«Αν θέλεις να διασφαλίσεις ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα εισβάλει ξανά στην Ουκρανία, η καλύτερη εγγύηση ασφαλείας είναι να προσφέρεις στους Αμερικανούς οικονομικό όφελος στο μέλλον της Ουκρανίας» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM