Εισβολή στο Καπιτώλιο: Πρώτη ποινή φυλάκισης σε κατηγορούμενο για τις ταραχές

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Πρώτη ποινή φυλάκισης σε εμπλεκόμενο στις ταραχές Facebook Twitter
Πηγή φωτό Getty Images
0

Ο Πολ Χόντζκινς από τη Φλόριντα έγινε ο πρώτος στον οποίο επιβάλλεται ποινή φυλάκισης για την εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ. 

Ομοσπονδιακός δικαστής επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών στον 38χρονο από τη Φλόριντα για τον ρόλο του στην επίθεση στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου. Είναι ο πρώτος που καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης από 535 κατηγορούμενους για τις άνευ προηγουμένου ταραχές του περασμένου Ιανουαρίου. 


Στις 2 Ιουνίου ο Χόντζκινς είχε δηλώσει ένοχος για ένα κακούργημα, για παρακώλυση επίσημης διαδικασίας, καθώς ήταν σε εξέλιξη η επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος από το Κογκρέσο, όταν εισέβαλαν οι υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ. 

Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει από τον δικαστή να επιβάλει ποινή 18 μηνών, ενώ ο δικηγόρος του 38χρονου είχε καλέσει το δικαστήριο να μην εκτίσει καθόλου ποινή φυλάκισης ο πελάτης του. 

Κατά την ανακοίνωση της ποινής ο κατηγορούμενος δήλωσε «μετανιωμένος» για τις πράξεις του και αναγνώρισε ότι η συμπεριφορά του μπορεί να ενθάρρυνε άλλους να προχωρήσουν σε καταστροφικές ενέργειες. 

«Ήταν μία ηλίθια απόφαση από μέρους μου, για την οποία αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη», συμπλήρωσε ο 38χρονος. Έως τώρα, 17 άτομα έχουν δηλώσει ένοχοι για κατηγορίες που σχετίζονται με τις ταραχές στο Καπιτώλιο. 

Η εισαγγελέας Μόνα Σέντκι επεσήμανε ότι ο Χόντζκινς φόρεσε προστατευτικά γυαλιά προτού μπει στην αίθουσα της Γερουσίας κατά τη διάρκεια της εισβολής και ότι «υπερήφανα πόζαρε για selfies», τις οποίες έστειλες σε φίλους του. Η εισαγγελέας αναγνώρισε ότι ο κατηγορούμενος δεν προκάλεσε καταστροφές, ούτε τραυμάτισε κάποιον. 

Επίσης, συμφώνησε ότι δεν υπήρξε βίαιος, δεν απείλησε κάποιον, ούτε οργάνωσε την εισβολή στο Καπιτώλιο. Όμως, ο δικαστής έκρινε ότι ο 38χρονος πήγε εκεί «για να εμποδίσει την επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος και παραδέχθηκε ότι το έκανε αυτό». 

Επίσης, ο δικαστής επεσήμανε ότι παρότι πιστεύει ότι η συμμετοχή του κατηγορούμενου στις ταραχές ήταν «μία παρέκκλιση στη ζωή του», την ίδια ώρα πιστεύει πως η εισβολή της 6ης Ιανουαρίου «αμαύρωσε» την ιστορία των ΗΠΑ και ότι πρέπει να αποθαρρυνθούν μελλοντικές ταραχές.  

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία με τη «συμμορία των βρεφών» - Τουλάχιστον 10 μωρά νεκρά

Διεθνή / Σάλος στην Τουρκία με τη «συμμορία των βρεφών» - Τουλάχιστον 10 μωρά νεκρά

Η συμμορία των 47 ατόμων έστελνε βρέφη σε «δικά της» νοσοκομεία για να εξασφαλίσει χρήματα από σύστημα Υγείας της Τουρκίας - Νοσοκόμες παρίσταναν τις γιατρούς - Χορηγούνταν ακατάλληλα φάρμακα στα μωρά - Παραποιούνταν η αιτία θανάτου
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
«Ήρωας»: Ένας 56χρονος έσωσε άγνωστο από ππνιγμό αλλά έχασε ο ίδιος την ζωή του στο Μπάλι

Διεθνή / «Ήρωας»: Έσωσε άγνωστο από πνιγμό, αλλά πνίγηκε ο ίδιος - Η σορός του εντοπίστηκε δύο ημέρες μετά

Ο Αυστραλός πήδηξε στη θάλασσα στις δυτικές ακτές του Μπαλί και διέσωσε έναν Γερμανό τουρίστα από πνιγμό, αλλά το κύμα τον παρέσυρε στα ανοιχτά κι έχασε τη ζωή του
LIFO NEWSROOM