ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.7.2021 | 19:56

Αναρωτιέμαι

Γιατί το θέμα της απόκτησης παιδιών, ένα από τα πιο φυσικά σε τούτη τη ζωή είναι τόσο ταμπού στις σχέσεις ειδικά ατόμων σε ηλικίες 30-40; Γιατί τόσοι και τόσοι άντρες διαλύουν όμορφες και ευχάριστες σχέσεις χρόνων με το που ακούσουν για παιδιά και σκέφτονται κατευθείαν τις ευθύνες και όχι την ομορφιά του δύσκολου βέβαια ταξιδιού που είναι το μεγάλωμα ενός ανθρώπου; Και γιατί η ευθύνη αντιμετωπίζεται όλο και συχνότερα ως κάτι κακό; Ακούω άπειρες τέτοιες ιστορίες γύρω μου. Δηλαδή αν φτάσουν τα 60 και είναι μόνοι, θα περνάνε καλύτερα; Πόσο γοητευτικός είναι ένας φαλακρός κύριος με κοιλίτσα και πρεσβυωπία που έχει συμπεριφορά εφήβου και δεν μπορεί να μείνει σε μια σχέση και να συνδεθεί σε βάθος με έναν άνθρωπο; Και γιατί όλο και συχνότερα οι γυναίκες επιλέγουν να γίνουν μητέρες σε μεγαλύτερες ηλικίες και μετά θέτουν τα σώματά τους σε κίνδυνο με επίπονες ορμονοθεραπείες και δύσκολες εγκυμοσύνες; Ρωτάει κάνεις τα παιδιά αν θέλουν γέρους για γονείς; Τελικά είναι η καριέρα, το χρήμα και η καλοπέραση πιο σημαντικά στη ζωή από τους ανθρώπους που έχουμε και που κρατάμε κοντά μας; Λέω εγώ τώρα...
11
 
 
 
 
σχόλια

Γιατί ρώτησε κανείς τα παιδιά αν θέλουν να έρθουν στην ζωή για να τους ρωτήσει τι ηλικία θα ήθελαν τους γονείς τους ;
Ναι είναι πολύ πιο ώριμο και υπεύθυνο να παραδέχεσαι ότι δεν θες να έχεις ευθύνες πέραν του ευατού σου ή κάποιου κατοικίδιου παρά να κάνεις οικογένεια και μετά να είσαι ανεύθυνος.

«Πόσο γοητευτικός είναι ένας φαλακρός κύριος με κοιλίτσα και πρεσβυωπία που έχει συμπεριφορά εφήβου και δεν μπορεί να μείνει σε μια σχέση και να συνδεθεί σε βάθος με έναν άνθρωπο; »
Θα απαντήσω μόνο σε αυτο. Πολύ!

Επίσης ναι, μπορεί κάποιος άνθρωπος, να συνδεθεί βαθειά με έναν άλλο άνθρωπο και να μην μείνει στη σχέση. Όχι να λέμε ότι μας βολεύει , μόνο και μόνο επειδή μας βολεύει.

Οι περισσότεροι κάνουν παιδιά για τους λάθος λόγους. Με την ελπίδα να τους γηροκομησουν ή να πραγματοποιήσουν αυτά που οι ίδιοι δεν κατάφεραν. Επίσης όσοι κάνουν παιδιά σε μεγάλη ηλικία είναι εγωιστές γιατί πάλι σκέφτονται τον εαυτό τους και όχι τα παιδιά που θα αφήσουν πρόωρα πίσω τους. Για εμένα όσοι δε νιώθουν ικανοί να αγαπήσουν τα παιδιά τους πιο πολύ από τον εαυτό τους καλύτερα να μην κάνουν. Γέμισε ο κόσμος δυστυχισμένα παιδιά ανώριμων και εγωκεντρικών γονέων.

σιγά μην βάλουν μπελάδες στις μπάλες τους γιατί άλλη θέλει ν γίνει "μανα" πφφφφ γεμίσαμε κακομαθημένους/ες μεγαλομπεμπηδες/ες μ ψυχολογικά κ γονείς ανίκανους κ άχρηστους (μ λίγες εξαιρέσεις)

Μια χαρά τα λες κι έτσι είναι.
Πολλοί νομίζουν ότι έχουν όλη τη ζωή μπροστά τους, φαντάζονται τη μεγάλη καριέρα (εδώ γελάνε...) και στα 45-50 τους θυμούνται ότι πρέπει να κάνουν παιδί, το παιδί όμως δεν το ρώτησαν αν θέλει για γονείς 2 εγωκεντρικους γέρους.

Σημαντικό είναι να κάνει ο καθένας αυτό που πιστεύει καλύτερο για τον εαυτό του χωρίς να του πρήζουν τα παπάρια μετά συγχωρήσεως. Πολλοί έχουν τα παιδιά και την απόκτηση τους σαν ένα σκαλί ακόμα προς την αυτοπραγμάτωση γιατί guess what, έτσι ορίζει η κοινωνία. Από όσους κάνουν παιδιά λίγοι είναι αυτοί που καταφέρνουν να μεγαλώσουν σωστούς και ελεύθερους ανθρώπους και όχι απλά απογόνους που θα τους γηροκομήσουν. Εδώ κάνουν παιδιά για να διοριστούν, που τη βλέπεις την ομορφιά; Υπάρχουν πολλοί ακόμα λόγοι που αν τους αναφέρω θα μακρηγορήσω. Ας μείνουμε στο ότι ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει με τη ζωή του. Θεωρώ πολύ πιο υπεύθυνο ένα άτομο που συνειδητά δεν κάνει παιδιά από κάποιον που δεν ξέρει τι του γίνεται αλλά λέει ας κάνουμε ένα παιδί και όπως βγει γιατί "τι ωραία να μεγαλώνεις παιδιά, τριαλαρί τριαλαρό".
Συμφωνώ ως προς την ταλαιπωρία που υφίστανται γυναίκες σε κάπως πιο επίφοβες ηλικίες για απόκτηση παιδιού επιλέγοντας άλλες μεθόδους. Υπάρχει και η υιοθεσία, αλλά όχι ! Εκεί σόνι και ντε να έχει το παιδί το DNA μας. Από όσα αναφέρεις, αυτό θεωρώ ως πιο σημαντικό για συζήτηση.

Ευθυνοφοβια και άρνηση ενηλικίωσης λέγεται αυτό. Νομίζουν ότι θα είναι άτρωτοι πάντα και στο τέλος μένουν μαγκουφηδες αλλά είναι αργά. Από την άλλη, όποιος δε νιώθει έτοιμος για γονέας και βάρη και δεν ακολουθεί την πεπατημένη, είναι πιο υπεύθυνος από αυτούς που κάνουν παιδιά για να μην τον λένε μπακουρι και συνεχίζουν την εργενικη ζωή τους έχοντας οικογένεια και κάνοντας δυστυχισμένα τα παιδιά τους.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon