ΥΠΕΞ: Διαψεύδει τις αιτιάσεις της Τουρκίας περί «επεισοδίου με νεκρό στον Έβρο»

ΥΠΕΞ: Διαψεύδει τις αιτιάσεις της Τουρκίας περί «επεισοδίου με νεκρό στον Έβρο» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

Ανακοίνωση εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών που απορρίπτει τις τουρκικές αιτιάσεις περί φερόμενου συμβάντος στον Έβρο με θύμα έναν 43χρονο Τούρκο. 


«Η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα, κατόπιν σχετικών οδηγιών, απαντώντας σε σχετικό έκτακτο διάβημα στο οποίο κλήθηκε νωρίτερα σήμερα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, απέρριψε στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο.

Επεσήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει την δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση. 


Χθες το βράδυ δημοσιεύματα τουρκικών μέσων ενημέρωσης έκαναν λόγο για 43χρονο Τούρκο που έπεσε νεκρός από πυρά που δέχτηκε από την ελληνική πλευρά των συνόρων στον Έβρο. 

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA, πρόκειται τια τον 43χρονο Μεχμέτ Ντουργκούν που έπεσε νεκρός.

ΥΠΕΞ: Διαψεύδει τις αιτιάσεις της Τουρκίας περί «φερόμενου περιστατικού στον Έβρο» με θύμα 43χρονο Τούρκο Facebook Twitter


Το περιστατικό φέρεται να συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου, γύρω στις 19:00 κοντά στο χωριό Αντασαρχανλί της Αδριανούπολης. Ωστόσο, οι πληροφορίες που έρχονται από την άλλη πλευρά των συνόρων είναι ήξεις αφήξεις, με άποια από τα τουρκικά μέσα που μετέδωσαν την είδηση να κάνουν λόγο για πυρά από Έλληνες στρατιώτες και άλλα από Έλληνες με πολιτικά ρούχα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η υπόθεση αφορά σε κύκλωμα παράνομης μετακίνησης μεταναστών από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τον έλεγχο των αμερικανικών ταχυδρομείων

Διεθνή / Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τα αμερικανικά ταχυδρομεία - Πιθανώς, για να τα κλείσει

Η ιστορική υπηρεσία USPS των ΗΠΑ είχε ελεγχόμενη ζημία 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024 - Ο Τραμπ ετοιμάζει εκτελεστικό διάταγμα για να απολύσει τα μέλη του ΔΣ και να θέσει τα αμερικανικά ταχυδρομεία υπό τον άμεσο έλεγχο του υπουργείου Εμπορίου
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Διεθνή / Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Στη Γερμανία, σχεδόν το 60% των γυναικών δηλώνουν ότι έχουν βιώσει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στη διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με σχετική έρευνα, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι ακόμα υψηλότερος.
LIFO NEWSROOM
Γυναίκα στις ΗΠΑ γέννησε λάθος μωρό - Της εμφύτευσαν λάθος γονιμοποιημένα ωάρια

Διεθνή / Έκανε μήνυση σε κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης, επειδή γέννησε το μωρό άλλου ζευγαριού χωρίς να το γνωρίζει

Παρά το λάθος, η γυναίκα θέλησε να κρατήσει το παιδί και μεγάλωσε το μωρό για αρκετούς μήνες μέχρι να δοθεί η κηδεμονία στους βιολογικούς γονείς του
LIFO NEWSROOM