ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
22.8.2021 | 00:13

δεν ξερω τι να κανω!

Ημουν μεταξυ γερμανικης και γαλλικης φιλολογιας αθηνα ως δευτερο πτυχιο. Γνωριζα και τις δυο. Και επελεξα... την γαλλικη με τον πιο επιπολαιο τροπο: το εκανα κατοπιν συμβουλης απο μια ασχετη που μου ειπε οτι τα γερμανικα ειναι δυσκολα και οτι απαιτειται πτυχιακη, ενω στην γαλλικη φιλολογια αθηνας οχι. Ομως ο μερος ορος φοιτησης στην γαλλικη υπερβαινει σχεδον ολες τις σχολες...!! Εχω πελαγωσει διοτι πρωτα απ´ ολα η γλωσσα απο μονη της ειναι απάλευτη. Απειρο λεξιλογιο και εκφρασεις, απειρα ομοηχα που δυσκολευουν την ακουστικη κατανοηση,στρυφνη και περιπλοκη γραμματικη γεματη εξαιρεσεις..προβληματα στην προφορα.. Πραγματικα, ενω μου αρεσουν, οταν παω να μελετησω με πιανει πανικος. Ενω τα γερμανικα μου φαινεται οτι εχουν μια απλοτητα που δεν συγκρινεται.. Δεν ξερω αν κανω λαθος. Κι επειτα, ειναι και το μετά. Εχουν ζητηση τα γαλλικα;; Θελω να διδαξω. Θα βρω σε φροντιστηριο; Τον καιρο που πηγαινα εγω ειχαν καλη ζητηση, πρωτη επιλογη ως δευτερη ξενη γλωσσα... Τωρα ακουω οτι δεν βρισκεις δουλεια τοσο σε σχεση με τα γερμανικα. Τοσος κοπος τζαμπα λοιπον;;! Ειμαι ηδη για να μπω στο τριτο ετος. Και εχω αλλο ενα πτυχιο(φπψ) αναξιοποιητο. Δεν με παιρνει να κανω αλλες ανοησιες. Ο χρονος πιεζει. Ειμαι 33. Να τα παρατησω και να παω να γινω πωλητρια στο εξωτερικο αφου εν τελει ειμαι μια αποτυχια;; Ή να επιμεινω. Αξιζει; Εχω χασει τον υπνο μου διοτι νιωθω να εχω καταστρεψει την ζωη μου. (Με συγχωρειτε που ακουγομαι τρικυμια εν κρανιω. Πραγματικα ειμαι σε μεγαλο μπερδεμα.)
6
 
 
 
 
σχόλια

Τα γαλλικά είναι συγκριτικά πολύ πιο εύκολα στην εκμάθηση απ' ο,τι τα γερμανικά. Από άποψη αποκατάστασης δεν ξέρω. Ίσως τα γερμανικά έχουν σαν γλώσσα περισσότερη ζήτηση, αν κρίνει κάνεις και από τον αριθμό των Ελλήνων που έρχονται κάθε χρόνο ως οικ. μετανάστες στη Γερμανία.
Νομίζω όμως πως ο τομέας αυτός της αγοράς είναι κορεσμενος και οι εργαζόμενοι κακοπληρωμενοι και χωρίς ασφάλιση.

Όλοι μας έχουμε κάνει βιαστικές επιλογές βασιζόμενοι σε υποκειμενικά δεδομένα. Μην κολλάς εκεί. Έκανες την επιλογή σου όπως και να έχει επομένως τώρα πρέπει να τη στηρίξεις.
Τα Γερμανικά είναι όντως μια δύσκολη γλώσσα, έχουν τη γραμματική τους και την προφορά τους..Φαντάζομαι, χωρίς να γνωρίζω τη γαλλική, πως δεν έχουν τις απαιτήσεις της σε θέματα προφοράς αλλά και πάλι μην ξεγελιέσαι νομίζοντας πως είναι μια απλή γλώσσα. Φροντιστήριο πάνε οι περισσότεροι και σταματάνε στο Β2 πόσω μάλλον να εξειδικευτούν σε φιλολογικό επίπεδο.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα, μη δημιουργείς η ίδια περισσότερες ανησυχίες στον εαυτό σου από όσες ήδη έχεις. Συνήθως εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε τις φυλακές μας. Και αυτό το λέω γιατί η Γαλλική είναι μια γλώσσα που μιλάτε από εκατομμύρια ανθρώπους απ' άκρη σ' άκρη αυτού του πλανήτη. Επομένως πάντα έχει και θα έχει ζήτηση ή θα είναι χρήσιμη η γνώση της σε μια ποικιλία τομέων. Αναγνωρίζεις το λάθος σου να ακούσεις μια άσχετη στην αρχή της εξομολόγησης αλλά μετά πάλι βασίζεσαι στο "τι ακούς από τρίτους" για να ανησυχήσεις για κάτι που δεν είναι της παρούσης.
Με πτυχίο ΦΠΨ και σπουδές στη Γαλλική φιλολογία σίγουρα μόνο αποτυχημένη δεν είσαι. Τα προβλήματα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος και τη σαθρή κατάσταση στην ελληνική αγορά εργασίας, μην τα φορτώνεις στον εαυτό σου ως δικά σου σφάλματα.
Προσπάθησε να προσεγγίσεις με αγάπη και ενδιαφέρον αυτό που κάνεις γιατί έτσι τόσο συντομότερα θα αποφοιτήσεις και όταν έρθει εκείνη η ώρα ανησυχείς για το τι μέλλοι γενέσθαι..Μέχρι τότε, διατήρησε τη σκέψη σου καθαρή. Όλα καλά θα πάνε.

Scroll to top icon