Τηλεργασία και το 2022; Η Δέλτα αναβάλλει την επιστροφή στο γραφείο

Τηλεργασία και το 2022; Η Δέλτα αναβάλλει την επιστροφή στο γραφείο Facebook Twitter
0

Η εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα» ανάγκασε πολλούς εργοδότες στις ΗΠΑ, που ήλπιζαν να επιστρέψει το προσωπικό στο γραφείο στις αρχές Σεπτεμβρίου, να αναβάλουν τα σχέδια τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο- ακόμη και του χρόνου. 

Στην Ευρώπη, όπου τις τελευταίες εβδομάδες χαλάρωσαν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις, πολλοί εργαζόμενοι περιμένουν το τέλος των σχολικών διακοπών πριν επιστρέψουν, ενώ στην Ασία, οι αρχές παραμένουν επιφυλακτικές στην άρση των μέτρων που βοήθησαν στην αναχαίτιση εξάπλωσης της πανδημίας. 

Τα στατιστικά στοιχεία του Αυγούστου αποδεικνύουν ότι η εργασία στο γραφείο παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, σύμφωνα με δεδομένα της Google, η οποία ανιχνεύει την δραστηριότητα στους χώρους εργασίας. Οπότε η ερώτηση για τους εργοδότες είναι μία: Πόσο σύντομα θα αλλάξει αυτή η εικόνα; 

Κάτι φυσικά, το οποίο συνδέεται άμεσα με τον ρυθμό ανάκαμψης της οικονομίας, τον βαθμό αντιμετώπισης της πανδημίας και την πρόοδο των εμβολιασμών.

Στις περισσότερες μεγαλουπόλεις τα στοιχεία είναι απογοητευτικά. Στο Σαν Φρανσίσκο η δραστηριότητα στους χώρους εργασίας κυμαίνεται στο -60% συγκριτικά με τα προ-κρίσης επίπεδα, στη Νέα Υόρκη στο -55%, στο Λονδίνο στο -51%, στην Φρανκφούρτη στο -36% και στη Σιγκαπούρη στο -33%. Μόνο στο Χονγκ Κονγκ φαίνεται να έχει επιτευχθεί η επιστροφή στην κανονικότητα, όπου η μείωση κυμαίνεται σε μόλις -3%.

Τηλεργασία και το 2022; Η Δέλτα αναβάλλει την επιστροφή στο γραφείο Facebook Twitter

Την ίδια στιγμή, ακόμη κι αν οι εργαζόμενοι επιστρέψουν, φαίνεται πως θα είναι μόνο μερικώς. Άλλωστε, εταιρίες όπως Uber και Twitter ήδη διαθέτουν στην αγορά ακίνητα με γραφεία που δεν χρειάζονται πια, καθώς ενδεικτικά στη Βρετανία, λιγότεροι από 1 στους 5 υπαλλήλους έχουν επιστρέψει στις δουλειές τους. 

Όπως όλα δείχνουν οι εργαζόμενοι δεν βιάζονται ιδιαίτερα να γυρίσουν. Αυτό μπορεί να οφείλεται στις σχολικές διακοπές, αφού πολλοί περιμένουν να ξεκινήσει η σχολική χρονιά, τον Σεπτέμβριο, πριν πάρουν τον δρόμο επιστροφής στο γραφείο.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με έρευνες, η πλειοψηφία των εργαζομένων προτιμάει ένα υβριδικό σύστημα εργασίας, το οποίο εντάσσει την εξ αποστάσεως απασχόληση στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα εργασίας.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM