Το Netflix ανακοίνωσε ότι θα επεξεργαστεί ψηφιακά τα πλάνα που εμφανίζουν έναν συγκεκριμένο αριθμό τηλεφώνου στο «Squid Game» αφού μία γυναίκα ενημέρωσε ότι είναι κάτοχος του συγκεκριμένου αριθμού και λαμβάνει πια χιλιάδες κλήσεις.
Η επιτυχημένη σειρά από τη Νότια Κορέα πραγματεύεται την περιπέτεια ανθρώπων που, προκειμένου να απαλλαγούν από τα υπέρογκα χρέη τους, συμμετέχουν σε διεστραμμένες εκδοχές παιδικών παιχνιδιών όπου όσοι χάνουν πεθαίνουν ή δολοφονούνται.
Για να συμμετάσχουν στα παιχνίδια καλούν σε έναν συγκεκριμένο αριθμό. Στην πραγματική ζωή όμως, αυτός ο αριθμός ανήκει σε μία γυναίκα.
Μια επιχειρηματίας από τη Seongju, στη νοτιοανατολική Νότια Κορέα, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι έλαβε χιλιάδες μηνύματα και κλήσεις στο τηλέφωνό της «σε σημείο που μου είναι δύσκολο να συνεχίσω την καθημερινή ζωή», όπως είπε.
«Χρησιμοποιώ αυτόν τον αριθμό για περισσότερο από 10 χρόνια οπότε εξεπλάγην με όλες αυτές τις κλήσεις. Υπάρχουν περισσότεροι από 4.000 αριθμοί που έπρεπε να διαγράψω από το τηλέφωνό μου», είπε στο Money Today.
Εξήγησε δε, ότι αρχικά δεν αντιλήφθηκε τι συνέβαινε. «Στην αρχή δεν ήξερα το γιατί, αλλά ένας φίλος, μού είπε ότι ο αριθμός μου φαίνεται ως ο αριθμός κλήσης στο Squid Game για να συμμετάσχουν οι πρωταγωνιστές στα παιχνίδια. Και τότε το κατάλαβα».
Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα απέρριψε μία προσφορά αποζημίωσης 5 εκατ. γουόν δηλαδή σχεδόν 4.200 δολ. Το Netflix δεν έχει σχολιάσει σχετικά, έχει παροτρύνει όμως τους οπαδούς της σειράς να μην καλούν τον συγκεκριμένο αριθμό.
«Μαζί με την εταιρεία παραγωγής, εργαζόμαστε για να επιλύσουμε αυτό το ζήτημα, συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας των σκηνών με αριθμούς τηλεφώνου όπου είναι απαραίτητο», δήλωσε την Τετάρτη το Netflix.
Η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 17 Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με το Netflix έφτασε στην κορυφή της λίστας σε 90 χώρες μέσα σε μόλις 10 ημέρες.
Ενώ το είδος της σειράς δεν είναι καινούργιο για το κοινό, τα εντυπωσιακά οπτικά του, η φωτογραφία, οι χαρακτήρες αλλά και η μελέτη της ανθρώπινης φύσης έχουν προκαλέσει ενδιαφέρον σε ολόκληρο τον κόσμο.
Με πληροφορίες του BBC