New York Times: Μεγάλο ενδιαφέρον για τα ελληνικά ακίνητα - «Ο κόσμος αγοράζει σαν να μην υπάρχει αύριο»

New York Times για ελληνικά ακίνητα: «Ο κόσμος αγοράζει σαν να μην υπάρχει αύριο» Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / EUROKINISSI
0

Μεγάλο αγοραστικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν το τελευταίο διάστημα τα ελληνικά ακίνητα, καθώς, όπως εκτιμούν ειδικοί, η πανδημία του κορωνοϊού ώθησε τους πολίτες στην αναζήτηση ασφαλών επενδύσεων.

Αυτό αναφέρουν οι New York Times, σε ένα εκτενές ρεπορτάζ για τη μεγάλη «άνθηση» που γνωρίζει  το real estate στην Ελλάδα, ενώ η οικονομία ανακάμπτει έπειτα από μία δεκαετή κρίση.

«Όλοι οι μακροοικονομικοί δείκτες γίνονται όλο και καλύτεροι» ανέφερε στους New York Times o Αντώνης Μαρκόπουλος, συνιδρυτής και CEO της Prosperty, μιας start-up που χρησιμοποιεί μία ψηφιακή πλατφόρμα προκειμένου οι συναλλαγές γρηγορότερες και πιο διαφανείς. Εξηγώντας γιατί παρατηρείται αυτή η αύξηση στις πωλήσεις ακινήτων είπε πως οι άνθρωποι δεν ξόδεψαν πολλά κατά τη διάρκεια των lockdown. «Ο κόσμος κοιτάζει να βάλει τα χρήματά του σε μία ασφαλή επένδυση, όπως είναι το real estate», σημείωσε, μεταξύ άλλων.

«Υπάρχει τεράστια ζήτηση για βραχυχρόνιες μισθώσεις, επομένως οι αποδόσεις που μπορούν να βγάλουν οι επενδυτές είναι εξαιρετικά υψηλές», είπε,  επισημαίνοντας ότι ανάλογα με τη γειτονιά, τα διαμερίσματα πωλούνται από 1.500 έως 3.500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Όπως γνωστοποίησε, ιδιαίτερα μεγάλη ζήτηση παρουσιάζουν τα διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας, όχι μόνο τους εγχώριους αγοραστές, αλλά και από διεθνείς επενδυτές.

«Κάναμε τέσσερις ή πέντε φορές περισσότερες πωλήσεις το 2020 σε σχέση με το 2019 και η φετινή χρονιά είναι ακόμα καλύτερη», είπε από τη μεριά του στους New York Times ο Γιώργος Κασίμης, επικεφαλής πωλήσεων στο Αιγαίο της Sotheby’s International Realty. «Ο κόσμος αγοράζει σαν να μην υπάρχει αύριο», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως για την Sotheby’s International Realty, το 2021 αποδεικνύεται η καλύτερη χρονιά από το 2016, όταν άρχισε να λειτουργεί στην Ελλάδα.

Με πληροφορίες από New York Times

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα: Τα τρία "κλειδιά" για την ανάπτυξη της χώρας τα επόμενα χρόνια

Οικονομία / Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα: Τα τρία "κλειδιά" για την ανάπτυξη της χώρας τα επόμενα χρόνια

Τρεις βασικοί παράγοντες θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας τόσο εφέτος, όσο και τα επόμενα έτη, όπως επισημαίνεται στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο 2025- 2028
LIFO NEWSROOM