Gazprom: Η δυτική Ευρώπη δημιουργεί μόνη της τα προβλήματα, μην μας κατηγορούν

Αγωγός Facebook Twitter
AP Photo/Mikhail Metzel
0

Απαράδεκτες και αβάσιμες χαρακτηρίζει τις κατηγορίες κατά της Ρωσίας και της Gazprom ο επίσημος εκπρόσωπος της ρωσικής εταιρείας Σεργκέι Κουπριάνοφ, τονίζοντας ότι οι ευρωπαϊκές χώρες δημιουργούν μόνες τους τα προβλήματα.

«Όλες αυτές οι κατηγορίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, είναι απλούστατα απάτη και ψέμα», είπε ο Κουπριάνοφ στο τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία-1».

Όπως δήλωσε, το ρωσικό μονοπώλιο είναι έτοιμο να προμηθεύσει επιπλέον ποσότητες φυσικού αερίου στο πλαίσιο των υφιστάμενων μακροπρόθεσμων συμβολαίων και όπως επεσήμανε η τιμή του αερίου στα συμβόλαια αυτά είναι σημαντικά χαμηλότερη από τις χρηματιστηριακές τιμές σποτ. «Όλα τα προβλήματα στη Δυτική Ευρώπη τα δημιουργούν μόνοι τους στον εαυτό τους και δεν χρειάζεται να κατηγορούν την Gazprom γι' αυτό, καλύτερα να κοιταχτούν στον καθρέφτη», επισήμανε ο Κουπριάνοφ.

Σύμφωνα με το Sputnik, ο Κουπριάνοφ αναφέρει ότι η Gazprom παρείχε περισσότερο φυσικό αέριο στη Γερμανία, την Ιταλία, την Τουρκία, τη Βουλγαρία, την Ουγγαρία, τη Σερβία, τη Δανία, τη Φινλανδία και την Πολωνία το 2021 από ό,τι το 2020, με τις παραδόσεις στη Γερμανία να αγγίζουν τα 50,2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα - 5,3 δισεκατομμύρια περισσότερες από τις παραδόσεις του περασμένου έτους.

«Ορισμένοι πελάτες της "Gazprom" από τη Γαλλία και τη Γερμανία έχουν ήδη επιλέξει τα ετήσια συμβόλαια. Ο Ρώσος εκπρόσωπος υποστήριξε επίσης ότι η «Gazprom» συνεχίζει να μεταφέρει φυσικό αέριο μέσω της Ουκρανίας, παρά την λήξη του συμβολαίου για το 2021.

Νωρίτερα το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Σερβίας Αλεξάντρ Βούτσιτς για τις εξαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου, οι οποίες συζητούνται μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών και εταιρειών των δύο χωρών. Ο Βούτσιτς είχε με τη σειρά του δηλώσει ότι προτίθεται να ζητήσει αύξηση των ποσοτήτων αερίου που προμηθεύει η «Gazprom» στη Σερβία.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ & Sputnik

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έλον Μασκ: Η μετοχή της Tesla πέφτει μετά την απογοητευτική παρουσίαση των ρομποταξί

Διεθνή / Έλον Μασκ: Η μετοχή της Tesla πέφτει μετά την απογοητευτική παρουσίαση των ρομποταξί

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, παρουσίασε το όραμα της εταιρείας για το μέλλον, το οποίο περιλαμβάνει τα Cybercabs, αυτόνομα οχήματα δύο θέσεων που θα μεταφέρουν επιβάτες χωρίς τιμόνι ή πεντάλ
LIFO NEWSROOM
βηρυτος

Διεθνή / Πυρομαχικά αμερικανικής κατασκευής χρησιμοποιήθηκαν στην ισραηλινή επίθεση στο κέντρο της Βηρυτού

Ο Guardian επισημαίνει ότι πρόκειται για το πιο θανατηφόρο χτύπημα στην πρωτεύουσα του Λιβάνου από τότε που ξεκίνησαν οι μάχες μεταξύ Χεζμπολάχ και Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Politico: Η ΕΕ βοηθά την Τουρκία σε βίαιες απελάσεις μεταναστών σε Συρία και Αφγανιστάν

Διεθνή / Politico: Η ΕΕ βοηθά την Τουρκία σε βίαιες απελάσεις μεταναστών σε Συρία και Αφγανιστάν

Η ΕΕ έχει διαθέσει πάνω από 11 δισεκατομμύρια ευρώ στην Τουρκία για να βοηθήσει τη χώρα να φιλοξενήσει σχεδόν 4 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία και άλλες χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση
LIFO NEWSROOM
Τι είναι η Nihon Hidankyo που πήρε Νόμπελ Ειρήνης- Η σημασία των Χιμπακούσα στην Ιαπωνία και οι προκλήσεις

Διεθνή / Τι είναι η Nihon Hidankyo που πήρε Νόμπελ Ειρήνης- Η σημασία των Χιμπακούσα στην Ιαπωνία και οι προκλήσεις

Οι χιμπακούσα και τα μέλη της οργάνωσης γνωρίζουν ότι ο δρόμος προς έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα είναι δύσκολος, αλλά οι προσπάθειές τους συνεχίζουν να εμπνέουν ακτιβιστές σε όλο τον κόσμο
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ