Ο Κουρτς βρήκε δουλειά με απολαβές 500.000 ευρώ τον χρόνο

Ο Κουρτς βρήκε δουλειά με απολαβές 500.000 ευρώ τον χρόνο Facebook Twitter
0

Πριν λίγο καιρό, αυστριακά δημοσιεύματα αποκάλυπταν ότι ο πρώην καγκελάριος της χώρας, Σεμπάστιαν Κουρτς, βρήκε δουλειά στις ΗΠΑ.

Ο Κουρτς παραιτήθηκε από την καγκελαρία καθώς εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς για στημένες δημοσκοπήσεις, και φαίνεται ότι βρήκε δουλειά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. 

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι είχε προσληφθεί από την Palantir, μία από τις μεγαλύτερες και πιο μυστικοπαθείς εταιρείες διαχείρισης δεδομένων στον πλανήτη. Ωστόσο, στη συνέχεια, γνωστοποιήθηκε ότι αυτό δεν είναι εφικτό, επειδή η Palantir είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και δεσμεύεται από κανόνες που της απαγορεύουν την πρόσληψη υποδίκων. 

Αυστριακά δημοσιεύματα σημειώνουν ότι ο εργοδότης του Κουρτς είναι ο ιδρυτής της Palantir, o Γερμανοαμερικανός δισεκατομμυριούχος και διαχειριστής επενδυτικών κεφαλαίων, Πέτερ Τιλ. Ωστόσο, από το περιβάλλον του Κουρτς διαψεύδεται ότι ο πρώην καγκελάριος έχει αποδεχτεί τη δουλειά.

Πάντως, εάν η πληροφορία ισχύει, τα οικονομικά του Κουρτς θα είναι πολύ καλύτερα από πριν. Ένας Αυστριακός καγκελάριος κερδίζει 22.283 ευρώ ακαθάριστα το μήνα - δηλαδή 312.000 ευρώ το χρόνο. Συμπεριλαμβανομένων των μπόνους, ο Κουρτς θα εισπράττει περισσότερα από 500.000 ευρώ ετησίως στο μέλλον, εκτιμούν γνώστες του κλάδου. Αυτό θα ήταν σχεδόν 190.000 ευρώ περισσότερα ακαθάριστα από ό,τι είχε ως καγκελάριος.

Με πληροφορίες oe24.at

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Διεθνή / Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Η πρόσφατη συμφιλίωση της Madonna με τον Έλτον Τζον έβαλε τέλος σε μία μακροχρόνια διαμάχη, αλλά στον κόσμο της μουσικής πολλές ακόμη «κόντρες» δεν έχουν επιλυθεί
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική βιβλιοθήκη - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για ρατσισμό, φεμινισμό και το Ολοκαύτωμα

Διεθνή / ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική ακαδημία - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για το Ολοκαύτωμα

Η αυτοβιογραφία της Μάγια Αγγέλου «Ξέρω γιατί κελαηδάει το πουλί στο κλουβί» ήταν ένας από τους 381 τίτλους που αφαιρέθηκαν στο πλαίσιο «εξάλειψης της DEI»
LIFO NEWSROOM
Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Διεθνή / Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Σε εξέλιξη οι έρευνες της δικαστικής αστυνομίας για τις απειλές εναντίον της Μπενεντίκτ ντε Περθουί που αποφάσισε τον 5ετή αποκλεισμό της Μαρίν Λεπέν από την πολιτική
LIFO NEWSROOM
Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Διεθνή / Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Ο πρίγκιπας Λοράν του Βελγίου υποστήριξε ότι η δουλειά του του παρείχε τα ίδια οφέλη με τους ανεξάρτητους επιχειρηματίες, αλλά το δικαστήριο στις Βρυξέλλες διαφώνησε
LIFO NEWSROOM