Η Δανία κατέγραψε νέο ρεκόρ κρουσμάτων αλλά χαλαρώνει τους περιορισμούς

Η Δανία κατέγραψε νέο ρεκόρ κρουσμάτων αλλά χαλαρώνει τους περιορισμούς Facebook Twitter
0

Η Δανία κατέγραψε αριθμό ρεκόρ μολύνσεων κορωνοϊού σήμερα, την ώρα που κινηματογράφοι, μουσεία και άλλοι πολιτιστικοί χώροι επαναλειτουργούν, έπειτα από ένα lockdown διάρκειας ενός μήνα.

Η χώρα ανακοίνωσε 28.780 νέα κρούσματα σε διάστημα 24 ωρών, με τον αριθμό των νοσηλειών λόγω Covid-19 να έχει αυξηθεί στις 802, ο υψηλότερος σε έναν χρόνο.

Εντούτοις, οι υγειονομικές αρχές είπαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι η κυρίαρχη πλέον μετάλλαξη Όμικρον είναι ηπιότερη σε σύγκριση με ό,τι πιστευόταν στην αρχή και ότι περίπου το 29% των ασθενών που νοσηλεύονται έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο για άλλους λόγους εκτός της Covid-19.

Έπειτα από μια κορύφωση με 82 ασθενείς στις 6 Ιανουαρίου, ο αριθμός των εισαχθέντων με κορωνοϊό στις ΜΕΘ μειωνόταν σταθερά, φθάνοντας στους 52 σήμερα.

Ως συνέπεια, οι βουλευτές συμφώνησαν να χαλαρώσουν τους περιορισμούς, μεταξύ άλλων με την επαναλειτουργία θεάτρων, κινηματογράφων, μουσείων, πάρκων ψυχαγωγίας και βοτανικών κήπων και να επιτρέψουν περιορισμένο αριθμό θεατών και αθλητικές εκδηλώσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ανασύρθηκαν και τα 67 πτώματα της αεροπορικής τραγωδίας στην Ουάσινγκτον

Διεθνή / ΗΠΑ: Ανασύρθηκαν και τα 67 πτώματα της αεροπορικής τραγωδίας στην Ουάσινγκτον

Οι αρχές επιβεβαίωσαν πως ανασύρθηκαν τα πτώματα «των 67 θυμάτων της σύγκρουσης στον αέρα», προσθέτοντας πως σχεδόν όλα, με μόνο μια εξαίρεση, «αναγνωρίστηκαν» με απόλυτη βεβαιότητα
LIFO NEWSROOM
Πρόβλεψη για σεισμό 7,6 Ριχτέρ και τσουνάμι επτά μέτρων στη θάλασσα του Μαρμαρά από γνωστό Τούρκο γεωλόγο

Διεθνή / Πρόβλεψη για σεισμό 7,6 Ριχτέρ και τσουνάμι επτά μέτρων στη θάλασσα του Μαρμαρά από γνωστό Τούρκο γεωλόγο

Ο καθηγητής Τζελάλ Σένγκιορ δήλωσε ότι ο αναμενόμενος σεισμός στη θάλασσα του Μαρμαρά θα μπορούσε να προκαλέσει τσουνάμι επτά μέτρων που θα «χτυπούσε» τις δυτικές συνοικίες της Κωνσταντινούπολης
LIFO NEWSROOM
Πώς έγινε η επίθεση στη Σουηδία: Οι περιγραφές από μαθητές και δασκάλους - «Είναι τρελό, είμαι θυμωμένη»

Διεθνή / Πώς έγινε η επίθεση στη Σουηδία: Οι περιγραφές από μαθητές και δασκάλους - «Είναι τρελό, είμαι θυμωμένη»

Τα τελευταία χρόνια, η Σουηδία αντιμετωπίζει τη βία των συμμοριών, με ανταλλαγές πυρών και εκρήξεις αυτοσχέδιων μηχανισμών μα ελάχιστα σοβαρά επεισόδια έχουν σημειωθεί σε σχολεία - Ποιος ήταν ο δράστης - Η «χειρότερη ένοπλη επίθεση» στην ιστορία της χώρας
LIFO NEWSROOM