Έρευνα: Η χρήση κάνναβης ίσως βελτιώνει το σεξ και τους οργασμούς

Έρευνα: Η χρήση κάνναβης ίσως βελτιώνει το σεξ και τους οργασμούς Facebook Twitter
Πηγή: Unsplash.
0

Σε μια νέα μελέτη από την Ισπανία ερευνήθηκαν άτομα που έκαναν χρήση κάνναβης ή αλκοόλ ή κανενός από τα δύο, με στόχο να εξακριβωθεί αν επηρεάζεται η σεξουαλική τους ζωή. Τα άτομα που έκαναν μόνο χρήση κάνναβης ανέφεραν καλύτερους οργασμούς και υψηλότερα επίπεδα διέγερσης σε σχέση με αυτά που δεν έκαναν καμία χρήση ή έπιναν μόνο αλκοόλ.

Η εν λόγω μελέτη πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στο πανεπιστήμιο της Αλμέρια και είχε ως δείγμα 274 νέους Ισπανούς από 18 έως 30 ετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη έρευνα που υποδηλώνει ότι η κάνναβη μπορεί να βελτιώσει τη σεξουαλική ζωή ενός ατόμου. Μελέτη διαπίστωσε στο παρελθόν ότι η κάνναβη πριν από το σεξ βοήθησε ορισμένους queer άνδρες να αισθάνονται λιγότερο ανήσυχοι και πιο συναισθηματικά παρόντες κατά τη διάρκεια του σεξ, ενώ μια άλλη είχε καταλήξει στο ότι η κάνναβη θα μπορούσε να κάνει τον οργασμό μιας γυναίκας πιο ικανοποιητικό. 

Για τη συγκεκριμένη μελέτη, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αλμερία βρήκαν 89 άνδρες και 185 γυναίκες εθελοντές που είτε έκαναν χρήση κάνναβης, είτε αλκοόλ είτε κανένα από τα δύο. Άτομα που χρησιμοποιούσαν άλλα φάρμακα ή είχαν υποκείμενες παθήσεις όπως η κατάθλιψη και ο διαβήτης αποκλείστηκαν από τη μελέτη. Εξέτασαν καθέναν από τους 274 συμμετέχοντες ανάλογα με την ηλικία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, το επίπεδο εκπαίδευσης, την κατανάλωση κάνναβης και αλκοόλ καθώς και τη σεξουαλική τους λειτουργία.

Συνολικά, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες συμμετέχοντες που έκαναν χρήση κάνναβης τακτικά είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν καλύτερη σεξουαλική λειτουργία από εκείνους που δεν έκαναν καθόλου χρήση. Όταν οι ερευνητές χώρισαν τη σεξουαλική λειτουργία σε πιο συγκεκριμένες κατηγορίες όπως η επιθυμία για σεξ, η σωματική σεξουαλική διέγερση και ο οργασμός, βρήκαν ότι οι χρήστες κάνναβης ανέφεραν περισσότερη διέγερση και καλύτερους οργασμούς, αλλά όχι περισσότερη επιθυμία από τους μη χρήστες.

Πάντως, δεδομένου ότι η μελέτη ήταν μικρή, τα αποτελέσματα δεν μπορούν να γενικευτούν για όλους και «θα πρέπει να ερμηνεύονται προσεκτικά», έγραψαν οι συγγραφείς της μελέτης. Επιπλέον, οι ερευνητές βασίστηκαν στις απαντήσεις της έρευνας που αναφέρθηκαν από τους ίδιους τους συμμετέχοντες, επομένως είναι πιθανό οι απαντήσεις τους να μην ήταν απολύτως αντιπροσωπευτικές των εμπειριών τους και να έχει υπάρξει στρέβλωση των αποτελεσμάτων.

Με πληροφορίες από Business Insider

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό - Όμως γιατί αυξάνονται τα ποσοστά του; 

Τech & Science / Τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό - Όμως γιατί αυξάνονται τα ποσοστά του; 

Δεκάδες επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα εμβόλια δεν σχετίζονται με τον αυτισμό, καθώς οι επιστήμονες αναζητούν την εξήγηση της αύξησής του στην παγκόσμια κοινότητα
LIFO NEWSROOM
Η Meta ανακοίνωσε ότι σταματάει το fact-checking. Πώς θα ξέρουμε αν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάς λένε την αλήθεια; 

Τech & Science / Πώς θα γνωρίζουμε πλέον αν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάς λένε την αλήθεια; 

Το Facebook, το Instagram και το Threads παύουν να κάνουν fact-checking στις αναρτήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τι σημαίνει αυτό για τα feeds και πώς μπορούμε να αποφύγουμε να πέσουμε θύματα παραπληροφόρησης;
LIFO NEWSROOM