Επικεφαλής ΠΟΥ: Ο κόσμος βρίσκεται σε «κρίσιμη καμπή» με την πανδημία

Επικεφαλής ΠΟΥ: Ο κόσμος βρίσκεται σε «κρίσιμη καμπή» με την πανδημία Facebook Twitter
EPA
0

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προέτρεψε τη Δευτέρα τις χώρες να συνεργαστούν για να τερματιστεί η οξεία φάση της πανδημίας, λέγοντας ότι έχουν πλέον όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να το κάνουν.

«Η πανδημία COVID-19 μπαίνει τώρα στον τρίτο χρόνο της και βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή», δήλωσε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους σε συνέντευξη Τύπου μαζί με την υπουργό Ανάπτυξης της Γερμανίας Σβένια Σούλτσε.

«Πρέπει να εργαστούμε μαζί για να τερματίσουμε την οξεία φάση αυτής της πανδημίας. Δεν μπορούμε να την αφήσουμε να συνεχίσει να σέρνεται και να βυθιζόμαστε μεταξύ πανικού και παραμέλησης».

Ο Επικεφαλής του ΠΟΥ δήλωσε επίσης ότι η Γερμανία έγινε ο μεγαλύτερος δωρητής του οργανισμού, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Ιστορικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν τη μεγαλύτερη οικονομική συνεισφορά μεταξύ των κρατών μελών στον οργανισμό.

Η Σούλτσε είπε ότι η κορυφαία προτεραιότητα της Γερμανίας, η οποία ανέλαβε την Προεδρία της G7, είναι να τερματίσει την πανδημία παγκοσμίως και κάλεσε σε «μαζικά επιταχυνόμενη, πραγματικά παγκόσμια εκστρατεία εμβολιασμού», προκειμένου να γίνει αυτό.

Επισημαίνεται ότι σήμερα ξεκίνησε στη Γενεύη μια εβδομάδα συνεδριάσεων του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΠΟΥ, όπου πρόκειται να συζητηθούν βασικές πτυχές του μέλλοντος της υπηρεσίας υγείας του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένης της προσφοράς του επικεφαλής για δεύτερη θητεία και μιας πρότασης να γίνει ο οργανισμός πιο οικονομικά ανεξάρτητος, στην οποία αντιτίθενται οι ΗΠΑ.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου απειλεί να απολύσει ξανά τον υπουργό Άμυνας Γκάλαντ λόγω Λιβάνου

Διεθνή / Ισραήλ: Ο Νετανιάχου απειλεί να απολύσει ξανά τον υπουργό Άμυνας Γκάλαντ λόγω Λιβάνου

Ο διοικητής της Βόρειας Διοίκησης Ούρι Γκόρντιν πιέζει να εξαπολύσει επίθεση μεγάλης κλίμακας στον Λίβανο, ενώ ο υπουργός Άμυνας του Νετανιάχου, Γιόαβ Γκάλαντ εμφανίζεται επιφυλακτικός
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η δωρεά τους σε τράπεζα τροφίμων δίχασε τους χρήστες στα social media

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η δωρεά τους σε τράπεζα τροφίμων δίχασε τους χρήστες στα social media

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον δώρισαν 3.500 λίρες σε τράπεζα τροφίμων που άδειασαν διαρρήκτες - «Γιατί όχι 50.000 λίρες;», ρωτάει ένας χρήστης στο X
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ