Αντιδράσεις μετά από ανάρτηση της Σούζαν Σαράντον για κηδεία αστυνομικού- Ζήτησε συγγνώμη

Susan Sarandon Apologizes for 'Insensitive' Tweet About NYPD Officer's Funeral Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Συγγνώμη ζήτησε η Σούζαν Σαράντον, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε ανάρτησή της για κηδεία αστυνομικού στη Νέα Υόρκη. 

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός αναδημοσίευσε στο Twitter σχόλιο που έκανε λόγο για «φασισμό», αναφορικά με την παρουσία χιλιάδων αστυνομικών στην κηδεία συναδέλφου τους, κάτι που προκάλεσε την οργή σωματείων αστυνομικών και άλλων αξιωματούχων στη Νέα Υόρκη. 

Η Σαράντον διέγραψε την επίμαχη ανάρτηση και με τοποθέτησή της στα social media ζήτησε συγγνώμη, για τη «βαθιά ασεβή» κίνησή της. 

«Λυπάμαι βαθιά για το meme που ανάρτησα πρόσφατα στο Twitter, που περιελάμβανε φωτογραφία από την κηδεία του αστυνομικού Τζέισον Ριβέρα. Αντέδρασα γρήγορα στη φωτογραφία, χωρίς να τη συνδέσω με την κηδεία ενός αστυνομικού και συνειδητοποιώ τώρα πόσο σκληρό και βαθιά ασεβές ήταν εκείνη τη στιγμή. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη στις οικογένειες των αστυνομικών Ριβέρα και Μόρα, γιατί προκάλεσα επιπλέον πόνο στη στιγμή του πένθους τους», έγραψε. 

Η φωτογραφία που αναδημοσίευσε η ηθοποιός έδειχνε χιλιάδες αστυνομικούς που είχαν συγκεντρωθεί στην 5η λεωφόρο, για την κηδεία του Τζέισον Ριβέρα ο οποίος σκοτώθηκε εν ώρα υπηρεσίας. Στην ανάρτηση υπήρχαν δύο λεζάντες. «Θα πω στα παιδιά μου ότι έτσι μοιάζει ο φασισμός», ανέφερε η μία. «Άρα, αφού όλοι αυτοί οι αστυνομικοί δεν ήταν απαραίτητοι για το έγκλημα εκείνη την ημέρα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητοι οποιαδήποτε ημέρα;», έγραφε η άλλη. Επίσης, η ανάρτηση συνοδεύτηκε με το hashtag #abolishthepolice (καταργήστε την αστυνομία), σύμφωνα με το Insider. 

Ο Τζέισον Ριβέρα και ο Γουίλμπερτ Μόρα έπεσαν νεκροί από πυροβολισμούς, όταν ανταποκρίθηκαν σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στο Χάρλεμ, στις 21 Ιανουαρίου. Ο 22χρονος Ριβέρα άφησε την τελευταία του πνοή το ίδιο βράδυ, ενώ ο 27χρονος συνεργάτης του κατέληξε έπειτα από τέσσερις ημέρες. Δράστης ήταν ο 47χρονος Λασόν ΜακΝιλ, που τραυματίστηκε θανάσιμα από τρίτο αστυνομικό που βρισκόταν εκεί. 


Σωματείο αστυνομικών της Νέας Υόρκης κατηγόρησε την Σούζαν Σαράντον ότι «χλευάζει ήρωες» και «υποβαθμίζει μία κρίση ενάντια στην οποία μάχονται αστυνομικοί. Η National Fraternal Order of Police, η μεγαλύτερη ένωση αστυνομικών στις ΗΠΑ, επίσης επέκρινε την ηθοποιό. 


«Από όλες τις ημέρες για να εφράσει τα αληθινά της αισθήματα για την αστυνομία, διάλεξε την ημέρα που κηδεύουμε τους αδελφούς μας, για να κάνει τόσο προκλητικά και ανεγκέφαλα σχόλια», ανέφερε μεταξύ άλλων ανάρτηση της ένωσης. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψεύτικα βίντεο στο TikTok δείχνουν εκατοντάδες χιλιάδες να διαδηλώνουν υπέρ του AfD στη Γερμανία

Διεθνή / Ψεύτικα βίντεο στο TikTok δείχνουν εκατοντάδες χιλιάδες να διαδηλώνουν υπέρ του AfD στη Γερμανία

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αφορά βίντεο από διαδήλωση στο Αμβούργο τον Ιανουάριο του 2024, το οποίο παρουσιάζεται ως φιλο-AfD πορεία, ενώ στην πραγματικότητα επρόκειτο για μαζική διαμαρτυρία κατά της ακροδεξιάς
LIFO NEWSROOM
Ο Μασκ ως πρόεδρος των ΗΠΑ στο νέο εξώφυλλο του Time

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ ως πρόεδρος των ΗΠΑ στο νέο εξώφυλλο του Time

Η «εισβολή» του μεγιστάνα στο Δημόσιο έχει φέρει αντιδράσεις - «Έχει πρόσβαση σε όλα μας τα δεδομένα, τι τον σταματάει από το να κλέψει τα χρήματα των φορολογούμενων;» ανησυχεί η Βουλή των Αντιπροσώπων
LIFO NEWSROOM
Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Διεθνή / Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Η Νέα Ζηλανδία, μέσω του υπουργού Εξωτερικών Ουίνστον Πίτερς, επανέλαβε ότι η έκδοση διαβατηρίου, η πλήρης ανεξαρτησία και η ένταξη στον ΟΗΕ είναι εφικτά μόνο για πλήρως ανεξάρτητες χώρες
LIFO NEWSROOM
Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Διεθνή / Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Η μέθοδος εκτέλεσης με εισπνοή αζώτου, με την οποία ο θάνατος προκαλείται από υποξία (έλλειψη οξυγόνου), επικρίνεται έντονα από τον ΟΗΕ, που επισημαίνει πως δεν είναι «δοκιμασμένη» και ότι ενδέχεται να αποτελεί μορφή «βασανιστηρίου», «απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης»
LIFO NEWSROOM