Το Μαϊάμι έχει πρόβλημα με τα παγώνια- Τώρα προσπαθεί να βρει λύση

Το Μαϊάμι έχει πρόβλημα με τα παγώνια- Τώρα προσπαθεί να βρει λύση Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου ΑP
0

Τα παγώνια μπορεί σύντομα να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το Μαϊάμι Ντέιντ, καθώς η κομητεία αποφάσισε τη χαλάρωση νόμου που προστατεύει τα πτηνά. 

Οι κάτοικοι της περιοχής συχνά διαφωνούν για τα παγώνια. Κάποιοι λατρεύουν τα πολύχρωμα πουλιά, ενώ άλλοι παραπονιούνται για τα περιττώματα, τον θόρυβο και τη ζημιά που προκαλούν όταν κουρνιάζουν σε αυτοκίνητα ή σπίτια.

Παρότι θα παραμείνει σε ισχύ ο νόμος που απαγορεύει την πρόκληση βλάβης στα παγώνια ή την αιχμαλώτιση τους, συμφωνήθηκε μια αλλαγή που θα επιτρέπει από πόλεις να εξαιρούνται από τους κανονισμούς αν παρουσιάσουν ένα κατάλληλο πλάνο για την απομάκρυνση των πτηνών- με ανθρωπιά- από περιοχές όπου δεν είναι επιθυμητά, σύμφωνα με τη Miami Herald. 

«Την περίοδο ζευγαρώματος δεχόμαστε τα περισσότερα παράπονα. Γίνονται πολύ επιθετικά», επεσήμανε η Ρακέλ Ρεγκαλάδο, επίτροπος για περιοχή που περιλαμβάνει γειτονιές στο Κόραλ Γκαμπλς και το Μαϊάμι, όπου τα παγώνια περιφέρονται ελεύθερα. «Γεννούν τα αυγά τους, χτίζουν τις φωλιές τους, ραμφίζουν τα αυτοκίνητα», συμπλήρωσε. 

Υπάρχουν όμως και διαφορετικές απόψεις. «Στην περιοχή μου, μαθαίνουμε να ζούμε με αυτά τα παγώνια», επεσήμανε η Ντανιέλ Κόεν Χίγκινς, που εκπροσωπεί το Παλμέτο Μπέι, περιοχή που έχει αυτοχαρακτηριστεί καταφύγιο πουλιών. «Σχεδόν έχουν γίνει μέρος της κοινότητας. Ξέρω ότι οι κάτοικοί μας εκνευρίζονται όταν οποιοσδήποτε προκαλεί κακό σε κάποιο από αυτά τα παγώνια», πρόσθεσε. 

Ο νόμος της κομητείας για τα παγώνια υιοθετήθηκε το 2001, έπειτα από αίτημα για να σωθεί ένα σμήνος στα νότια του Μαϊάμι Ντέιντ, και απαγορεύει τη θανάτωση ή την αιχμαλώτισή τους. Μία εξαίρεση επιτρέπει από ιδιοκτήτες ακινήτων να τα απομακρύνουν, δίχως να τα βλάψουν. 

Η ομοσπονδιακή νομοθεσία στις ΗΠΑ για τα μη ιθαγενή είδη δεν επιτρέπει σε όσους τα πιάσουν να τα απελευθερώσουν πίσω στη φύση. Αν και η μετεγκατάσταση των παγωνιών θα ήταν μία λύση, είναι δύσκολο να βρεθεί ένα τέτοιο μέρος. Η υπηρεσία για τα ζώα, του Μαϊάμι Ντέιντ, ανέφερε ότι δεν κατάφερε να βρει καταφύγιο πρόθυμο να δεχθεί τα παγώνια. 

Η Ρεγκαλάδο αρχικά πίεσε για πλήρη κατάργηση του διατάγματος, όμως οι άλλοι επίτροποι αρνήθηκαν προκειμένου να μην θανατωθούν τα πουλιά, ανέφερε η Herald. «Μιλάμε για καταδίκη των παγωνιών σε θάνατο τώρα;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επίτροπος Όλιβερ Γκίλμπερτ. 

Τελικά συμφώνησαν με ψήφους 5-4 να κάνουν πιο ήπιο τον νόμο, επιτρέποντας σε πόλεις να εξαιρεθούν αν υποβάλουν σχέδια για μείωση των πτηνών. 

Με πληροφορίες από AP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ