Πριγκίπισσα Λατίφα: Η κόρη του σεΐχη του Ντουμπάι είναι «καλά», διαβεβαιώνει η Ύπατη Αρμόστρια του ΟΗΕ

Πριγκίπισσα Λατίφα: Η Ύπατη Αρμόστρια του ΟΗΕ επιβεβαιώνει ότι η πριγκίπισσα του Ντουμπάι είναι καλά Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Η κόρη του σεΐχη του Ντουμπάι, που δήλωνε όμηρος σε σειρά βίντεο που προβλήθηκαν πέρυσι, διαβεβαίωσε ότι είναι καλά, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στο Παρίσι με την Ύπατη Αρμόστρια του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε αδιευκρίνιστη ημερομηνία κατόπιν αιτήματος της πριγκίπισσας Λατίφα, αποκαλύφθηκε την Παρασκευή, ένα χρόνο μετά τη δημοσιοποίηση των  βίντεο από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης όπου φαίνεται να κρατείται παρά τη θέλησή της.

«Η Λατίφα μετέφερε στην Ύπατη Αρμόστρια του ΟΗΕ ότι ήταν καλά και εξέφρασε την επιθυμία της για σεβασμό στην ιδιωτικότητά της», ανέφερε η Μισέλ Μπασελέτ, σε ανάρτησή της στο Twitter, αναρτώντας και σχετική φωτογραφία των δύο γυναικών σε έναν δρόμο του Παρισιού.

Τη συνάντηση οργάνωσε ο νομικός σύμβουλος της πριγκίπισσας και ότι οι δύο γυναίκες είχαν κατ' ιδίαν συνάντηση.

Το γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας δεν απάντησε σε σχετικό αίτημα για τις λεπτομέρειες της συνάντησης.

Η 36χρονης πριγκίπισσα Λατίφα, κόρη του ηγεμόνα του Ντουμπάι, Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ-Μακτούμ, είχε πει τον περασμένο Ιούνιο ότι ήταν ελεύθερη να ταξιδέψει.

Η πριγκίπισσα Λατίφα τον Μάρτιο του 2018 έκανε μια ανεπιτυχή προσπάθεια να φύγει από το εμιράτο, δραπετεύοντας με βάρκα, πριν εντοπιστεί και μεταφερθεί πίσω στο εμιράτο.

Τον Φεβρουάριο του 2021, το BBC μετέδωσε βίντεο με την ίδια να αποκαλύπτει ότι είναι όμηρος. «Είμαι όμηρος και αυτή η βίλα έχει μετατραπεί σε φυλακή», φέρεται να λέει σε ένα βίντεο από το κινητό της.

Το γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας, μαζί με ΜΚΟ όπως η Διεθνής Αμνηστία και το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς και το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, είχαν παρακολουθήσει στενά το θέμα και αναζήτησαν αποδείξεις ότι η πριγκίπισσα ήταν ακόμα ζωντανή.

Η βασιλική οικογένεια του Ντουμπάι επέμεινε ότι φρόντιζε την πριγκίπισσα Λατίφα στο σπίτι της.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μετεκλογικό γερμανικό αδιέξοδο

LiFO politics / «Η Γερμανία δυσκολεύεται να βρει τη θέση της στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται»

Ο δημοσιογράφος του γερμανόφωνου Τύπου, Φέρρυ Μπατζόγλου, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το μετεκλογικό γερμανικό αδιέξοδο και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η μελλοντική κυβέρνηση της χώρας, για τον σχηματισμό της οποίας βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα –το οποίο ήρθε πρώτο στις πρόσφατες εκλογές– και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
«Έχω τέσσερις ημέρες ζωής» ισχυρίζεται η γυναίκα που κατηγόρησε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / H γυναίκα που κατηγόρησε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση λέει ότι έχει λίγες ημέρες ζωής έπειτα από τροχαίο

Η γυναίκα επίσης υποστήριξε ότι είχε πέσει θύμα trafficking από τον δισεκατομμυριούχο Τζέφρι Έπσταϊν, ο οποίος ήταν φίλος του δούκα της Υόρκης
LIFO NEWSROOM