Ουκρανός στρατιώτης απαγγέλλει περσικό ποίημα- Έγινε viral

Ουκρανός στρατιώτης απαγγέλλει περσικό ποίημα- Έγινε viral Facebook Twitter
0

Viral έγινε ένας Ουκρανός στρατιώτης, που απήγγειλε περσικό ποίημα- στα φαρσί- εν μέσω της ρωσικής εισβολής στη χώρα του. 

Στο βίντεο, που κατέγραψε ο Αμερικανός φωτογράφος Άλεξ Λουρί, ο Ζένια Περεπελίτσα- ο οποίος φορά στολή και στέκεται σε ένα χιονισμένο τοπίο- κοιτά την κάμερα και απαγγέλλει στίχους ποιήματος του Ιρανού Χαμίντ Μοσαντέγκ, με τίτλο «Ποιος θα σου πει τα νέα του θανάτου μου». 

Ο Περεπελίτσα είναι κάτοικος Κιέβου, σύζυγος και πατέρας ενός μικρού αγοριού. Είναι επιχειρηματίας που μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα ασχολούνταν με τις εξαγωγές. Έχει ζήσει 1,5 χρόνο στην Τεχεράνη και έμαθε φαρσί, σύμφωνα με τον Λουρί.

Ο Αμερικανός φωτογράφιζε στρατιώτες στα περίχωρα του Κιέβου, όταν άρχισε να συζητά με τον Περεπελίτσα. Συνειδητοποίησαν πως αμφότεροι μιλούσαν λίγα φαρσί και ήταν εξοικειωμένοι με την ιρανική κουλτούρα και ποίηση.

Ξαφνικά, ο Περεπελίτσα άρχισε να απαγγέλλει ποίηση. Ο Λουρί το κατέγραψε, για να το στείλει στους Ιρανούς φίλους του. Όταν το ανάρτηση στα social media, το βίντεο έγινε viral και ο Περεπελίτσα δέχθηκε ένα «κύμα» μηνυμάτων υποστήριξης και αλληλεγγύης από Ιρανούς. 

«Ήταν αρκετά περίεργο ένας Αμερικανός και ένας Ουκρανός να μιλούν φαρσί, εν μέσω μιας εισβολής από τη Ρωσία», παραδέχθηκε ο Λουρί, τονίζοντας ότι ο συνομιλητής του ήταν πολύ έξυπνος και ευγενικός. 

Με πληροφορίες από NYT

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δωρεάν καφές, καγιάκ και είσοδος σε μουσεία: H Κοπεγχάγη επιβραβεύει τους οικολόγους τουρίστες

Διεθνή / Δωρεάν καφές, καγιάκ και ελεύθερη είσοδος σε μουσεία: Πώς η Κοπεγχάγη επιβραβεύει τους οικολόγους τουρίστες

Πώς η Κοπεγχάγη δίνει bonus σε όσους τουρίστες μαζεύουν πλαστικά ή μετακινούνται με ποδήλατο - CopenPay: Την ώρα που Ισπανία και Ιταλία ανησυχούν από τον υπερτουρισμό στη Δανία δίνουν κίνητρα σε τουρίστες με περιβαλλοντική υπευθυνότητα
LIFO NEWSROOM
Εμανουέλ Μακρόν: Γεμάτη η πολιτική του ατζέντα - Δεν έχει χρόνο να ορίσει άμεσα πρωθυπουργό

Διεθνή / Γιατί ο Μακρόν κρατά τον Αττάλ ως υπηρεσιακό πρωθυπουργό

Ο Μακρόν ζήτησε από τον Γκαμπριέλ Αττάλ να παραμείνει προς το παρόν πρωθυπουργός - Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον και ο αγώνας της Εθνικής Γαλλίας με την Ισπανία στα ημιτελικά του Euro 2024 στην ατζέντα Μακρόν
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ