Πόλεμος στην Ουκρανία: Περικυκλωμένη η Μαριούπολη - «Δεν έχουμε φως, νερό και θέρμανση»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Περικυκλωμένη η Μαριούπολη - «Διακόπηκε η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση» Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Η Μαριούπολη έχει περικυκλωθεί από τις ρωσικές δυνάμεις, όπως επιβεβαίωσε ο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών Άντον Χερασένκο, καθώς οι Ρώσοι επελαύνουν στην Ουκρανία

Παράλληλα το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης κατήγγειλε σήμερα ότι η Ρωσία βομβαρδίζει διαρκώς και σκοπίμως κρίσιμης σημασίας αστικές υποδομές στο λιμάνι αυτό στη νοτιοανατολική Ουκρανία, αφήνοντάς το χωρίς νερό, θέρμανση ή ηλεκτροδότηση και εμποδίζοντας την είσοδο προμηθειών ή την απομάκρυνση ανθρώπων.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της ελεγχόμενης από την Ουκρανία ανατολικής περιφέρειας του Ντονέτσκ δήλωσε ότι στο λιμάνι της Μαριούπολης, έναν από τους πρώτους στόχους της ρωσικής εισβολής, έχει πλέον διακοπεί η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση.

«Σταματάνε τις προμήθειες τροφίμων, μας θέτουν σε αποκλεισμό, όπως στο παλιό Λένινγκραντ», υπογραμμίζει το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης σε ανακοίνωσή του.

«Σκοπίμως, για επτά ημέρες, καταστρέφουν υποδομές κρίσιμης σημασίας για τη διαβίωση. Δεν έχουμε φως, νερό ούτε θέρμανση ξανά», καταγγέλλει το δημοτικό συμβούλιο, προσθέτοντας ότι επιδιώκει να δημιουργήσει έναν ανθρωπιστικό διάδρομο για τη Μαριούπολη και ότι προσπαθεί να αποκαταστήσει τις ζημιές στις υποδομές.

«Η Μαριούπολη εξακολουθεί να δέχεται πυρά. Γυναίκες, παιδιά και οι ηλικιωμένοι υποφέρουν. Μας καταστρέφουν ως έθνος. Πρόκειται για γενοκτονία του ουκρανικού λαού», υπογραμμίζει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μακελειό στην Ινδία: Ένοπλοι σκότωσαν 26 τουρίστες - Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

Διεθνή / Μακελειό στην Ινδία: Ένοπλοι σκότωσαν 26 τουρίστες - Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

Η πλέον πολύνεκρη τέτοια επίθεση στη γιγαντιαία χώρα τις τελευταίες δυο δεκαετίες - Τουλάχιστον 17 είναι οι τραυματίες - Οι ινδικές αρχές έχουν ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στο Δελχί
LIFO NEWSROOM
Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Ζελένσκι την παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές

Διεθνή / Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Ζελένσκι την παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές

Και οι δύο πλευρές δέχονται πιέσεις για να σημειώσουν πρόοδο προς τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος βρίσκεται πλέον στον τέταρτο χρόνο του
LIFO NEWSROOM