Ουκρανία: Νεκρά πάνω από 300 σκυλιά σε καταφύγιο ζώων- Πέθαναν από ασιτία [ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ]

Ουκρανία: Νεκρά πάνω από 300 σκυλιά σε καταφύγιο ζώων- Πέθαναν από ασιτία [ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ] Facebook Twitter
0

Εκατοντάδες σκυλιά βρέθηκαν νεκρά σε καταφύγιο ζώων στην Ουκρανία, αφού Ρώσοι στρατιώτες τα άφησαν να λιμοκτονήσουν στα κλουβιά τους για εβδομάδες.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το καταφύγιο UAnimals στην Μποροντιάνκα, βόρεια του Κιέβου, ανακοίνωσε ότι Ρώσοι στρατιώτες κλείδωσαν περίπου 485 σκυλιά στα κλουβιά τους, λίγο μετά την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Τα ζώα παρέμειναν χωρίς φαγητό και νερό για περίπου ένα μήνα, μέχρι να καταφέρει να επιστρέψει το προσωπικό του καταφυγίου την 1η Απριλίου, όταν αποχώρησαν οι Ρώσοι στρατιώτες.

Υλικό, που δημοσίευσε το καταφύγιο ζώων στο Instagram, δείχνει τους εργαζόμενους να στοιβάζουν έναν τεράστιο σωρό από νεκρά κυνηγόσκυλα, ενώ ελλείψει τροφής κάποια είχαν αρχίσει να τρώνε άλλα νεκρά σκυλιά στα κλουβιά τους. 

«Αυτά είναι τα ζώα της Μποροντιάνκα και οι συνέπειες του πολέμου. Οι συνέπειες της πλήρους αδιαφορίας και παραμέλησης. Τα ζώα πέρασαν τρεις με τέσσερις εβδομάδες χωρίς τροφή ή νερό», ακούγεται να λέει μια γυναίκα, με δάκρυα στα μάτια.

Μόλις 150 από τα 485 σκυλιά βρέθηκαν ζωντανά όταν επέστρεψε το προσωπικό και 27 μεταφέρθηκαν σε κρίσιμη κατάσταση σε τοπικούς κτηνιάτρους.

Η UAnimals ανακοίνωσε έκτοτε στα social media ότι θα δώσει 50.000 γρίβνα (σχεδόν 1.300 λίρες) σε οποιονδήποτε πρόθυμο να διασώσει κάποια από τα ζώα που επέζησαν, ενώ άσκησε κριτική στην διεύθυνση του κτηνιατρείου του Κιέβου λέγοντας ότι δεν οργάνωσε την κατάλληλη φροντίδα ή την εκκένωση των σκύλων.

Βίντεο που δημοσίευσε η Oleksandra Matviichuk, δικηγόρος και επικεφαλής του ουκρανικού μη κερδοσκοπικού Κέντρου για τις Πολιτικές Ελευθερίες, έδειχνε δεκάδες κουφάρια να βρίσκονται στο πάτωμα του καταφυγίου της UAnimals.

«Δεν έχω λόγια. Οι Ρώσοι σκότωσαν δεκάδες σκυλιά στην περιοχή του Κιέβου. ΓΙΑΤΙ;;» έγραψε στο Twitter.

Διαφορετικά πλάνα, που ανάρτησε ο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών Anton Gerashchenko, δείχνουν μερικά από τα ζωντανά σκυλιά να γαβγίζουν τρομοκρατημένα στα μέλη του προσωπικού του καταφυγίου, ενώ έμπαιναν στα κλουβιά και έβλεπαν για πρώτη φορά τα νεκρά ζώα.

Μερικά από τα κουφάρια είχαν παραμείνει ανέγγιχτα, ενώ άλλα είχαν κομματιαστεί από σκυλιά που προσπαθούσαν να επιβιώσουν.

Αν και το προσωπικό δεν ήταν σε θέση να φροντίσει τα ζώα όσο η πόλη βρισκόταν υπό τον έλεγχο των Ρώσων, το καταφύγιο UAnimals ανακοίνωσε στα social media ότι είχε καταθέσει μήνυση ζητώντας να διερευνηθούν οι θάνατοι ως εγκλήματα κακοποίησης ζώων.

Υποστηρίζει επίσης ότι η επικεφαλής του κτηνιατρείου του Κιέβου, Natalya Mazur, ήταν υπεύθυνη για την παροχή φροντίδας στα ζώα κατά τις πρώτες ημέρες του πολέμου και ότι είχε αφήσει μόνο έναν άνθρωπο να φροντίζει όλα τα σκυλιά.

Η UAnimals είπε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος άφησε τα σκυλιά να πεθάνουν «βασανιστικά» και απαίτησε να αντικατασταθεί η Natalya Mazur, καθώς «δεν θα πρέπει να αλληλεπιδρά με ζώα στο μέλλον».

Η Natalya Mazur, τις πρώτες ημέρες του πολέμου, απηύθυνε έκκληση για οικονομική υποστήριξη για την παράδοση τροφής και βοήθειας στα ζώα που βρίσκονταν σε διάφορα καταφύγια, αλλά δήλωσε ότι η μεταφορά των ζώων και η οργάνωση των εκκενώσεων δεν ήταν δυνατή λόγω των υλικοτεχνικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει ένα έθνος κατά τη διάρκεια ενός πολέμου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υποβαθμίζει τη συντριβή του Embraer η Ρωσία: «Λάθος να γίνονται εικασίες για το δυστύχημα»

Διεθνή / Υποβαθμίζει τη συντριβή του Embraer στο Καζακστάν η Μόσχα: «Λάθος οι εικασίες για το δυστύχημα»

Αξιωματούχος εθνικής ασφάλειας της Ουκρανίας ισχυρίστηκε ότι η συντριβή στο Καζακστάν, στην οποία σκοτώθηκαν 38 άνθρωποι την ημέρα των Χριστουγέννων, προκλήθηκε από πυρά ρωσικής αεράμυνας
LIFO NEWSROOM
Απατεώνες στην Κίνα εμπνέονται από το Squid Game για να εκμεταλλευτούν υπερχρεωμένα άτομα - Τι κερδίζουν

Διεθνή / Απατεώνες στην Κίνα εμπνέονται από το Squid Game για να εκμεταλλευτούν υπερχρεωμένα άτομα - Τι κερδίζουν

Οι λεγόμενες «προκλήσεις απομόνωσης» έχουν γίνει δημοφιλείς στην πλατφόρμα Douyin (η κινεζική έκδοση του TikTok), ιδιαίτερα φέτος, καθώς η κινεζική οικονομία σημειώνει αδύναμη ανάπτυξη
LIFO NEWSROOM