Κανείς δεν θέλει να αγοράσει την ιστορική βίλα Aurora με έργο του Καραβάτζο στη Ρώμη

Κανείς δεν θέλει να αγοράσει την ιστορική βίλα Aurora με έργο του Καραβάτζο στη Ρώμη Facebook Twitter
0

Για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες, ιστορική βίλα στη Ρώμη με μοναδική νωπογραφία οροφής που ζωγράφισε ο καλλιτέχνης της Αναγέννησης, Καραβάτζο δεν κατάφερε να προσελκύσει πλειοδότη.


 
Πάνω από τέσσερις αιώνες μετά τον θάνατό του σε ηλικία 38 ετών, ο άνθρωπος που ήταν γνωστός κατά τη διάρκεια της ζωής του για τη δημιουργία ορισμένων εκ των πιο διάσημων έργων τέχνης στην ιστορία, «εξακολουθεί να προκαλεί μετά θάνατον προβλήματα.» Στο εσωτερικό του αρχοντικού, ένα έργο με τον Δία, τον Ποσειδώνα και τον Πλούτωνα αποδίδεται στον Καραβάτζο - η μόνη οροφογραφία που αποδίδεται στον καλλιτέχνη.

Κανείς δεν θέλει να αγοράσει την ιστορική βίλα Aurora με έργο του Καραβάτζο στη Ρώμη Facebook Twitter


 
Η Villa Aurora, τεράστια ιδιοκτησία 2.800 τετραγωνικών μέτρων βρίσκεται στο επίκεντρο σκληρής δικαστικής διαμάχης μεταξύ της γεννημένης στις ΗΠΑ πριγκίπισσας Ρίτα Μπονκομπάνι Λουντοβίζι και των τριών γιων του εκλιπόντος συζύγου της, πρίγκιπα Νικολό Μπονκομπάνι Λουντοβίζι.


 
Το ακίνητο «βγήκε στο σφυρί» για πρώτη φορά τον Ιανουάριο με τιμή 471 εκατ. ευρώ. Αφού δεν προσέλκυσε κανέναν πλειοδότη, η πώληση άνοιξε ξανά στις 7 Απριλίου με τιμή 377 εκατ. ευρώ, με έκπτωση 20%. Το αποτέλεσμα όμως ήταν το ίδιο.


 
Ο επόμενος γύρος της δημοπρασίας έχει προγραμματιστεί για τις 30 Ιουνίου με τιμή 301 εκατ. ευρώ, επιπλέον μείωση 20% της αρχικής. Αν κανείς δεν υποβάλει προσφορά σε αυτή την τιμή, τότε η πριγκίπισσα και οι τρεις γιοι του πρίγκιπα θα πρέπει να συμφωνήσουν να τη μειώσουν ακόμη περισσότερο.


 
Η βίλα τελεί υπό την προστασία του υπουργείου Πολιτισμού της Ιταλίας, πράγμα που σημαίνει ότι όταν υποβληθεί η τελική προσφορά, το ιταλικό κράτος θα έχει την ευκαιρία να καταβάλει το ποσό και να μετατρέψει τη βίλα σε πολιτιστικό χώρο. Αλλά οι ειδικοί λένε ότι δεν είναι πιθανό η ιταλική κυβέρνηση να αγοράσει τη βίλα που χτίστηκε το 1570 και ανήκει στην οικογένεια Μπονκομπάνι-Λουντοβίζι για περισσότερα από 400 χρόνια.

Κανείς δεν θέλει να αγοράσει την ιστορική βίλα Aurora με έργο του Καραβάτζο στη Ρώμη Facebook Twitter
Η Villa Aurora


 
Το 2010 στη βίλα βρέθηκε ένα κουτί με γράμματα της Μαρίας Αντουανέτας, του Λουδοβίκου 16ου και ορισμένων πρώην προκαθημένων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Η Villa Aurora ή αλλιώς Casino di Villa Boncompagni Ludovisi που χτίστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα από τον Ιταλό καρδινάλιο Francesco Maria del Monte ως κυνηγετικό καταφύγιο και ήταν μια αχανής έκταση. Αυτό το συναρπαστικό μέρος, αποτελεί μια ιδιοκτησία που θαύμασαν ποιητές και συγγραφείς όπως ο Γκαίτε, ο Γκόγκολ και ο Ντ' Ανούντσιο. Ο Γάλλος συγγραφέας Σταντάλ έγραψε ότι είχε μερικούς από τους πιο όμορφους κήπους στον κόσμο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΕΞ: Έβγαλε το νέο άλμπουμ και αποθεώθηκε - «Παπαλουκάς, Διαμαντίδης και Σπανούλης μαζί» γράφουν

Πολιτισμός / ΛΕΞ: Έβγαλε νέο άλμπουμ και αποθεώθηκε - «Παπαλουκάς, Διαμαντίδης και Σπανούλης μαζί» γράφουν

Τα χρόνια έχουν περάσει, οι καιροί έχουν αλλάξει και ο καλλιτέχνης της ραπ σκηνής με τα γεμάτα γήπεδα «σα να παίρνουμε πρωτάθλημα» φροντίζει να εξελίσσεται και να μην μένει στα παλιά
LIFO NEWSROOM
Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» εγκαινιάστηκε στο Πεκίνο

Πολιτισμός / Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» εγκαινιάστηκε στο Πεκίνο

«Οι επισκέπτες θα κατανοήσουν καλύτερα γιατί ο ελληνικός πολιτισμός δεν είναι μόνο η κοιτίδα του Δυτικού Πολιτισμού, αλλά έχει τεράστιο αποτύπωμα και στην Ασία» τόνισε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κίνα
LIFO NEWSROOM
Μουσείο Prado: Tα αληθινά χρώματα της γλυπτικής φωτίζουν την «χρυσή εποχή» της Ισπανίας

Πολιτισμός / Μουσείο Prado: Tα αληθινά χρώματα της γλυπτικής φωτίζουν την «χρυσή εποχή» της Ισπανίας

Η έκθεση «Χέρι με χέρι: Γλυπτική και Χρώμα στην Ισπανική Χρυσή Εποχή», καταδεικνύει ότι ο δυτικός καλλιτεχνικός κανόνας δεν έκανε διακρίσεις σε βάρος ορισμένων καλλιτεχνών μόνο λόγω γεωγραφίας και φύλου, αλλά και λόγω των υλικών που χρησιμοποιούσαν
LIFO NEWSROOM
Κίλιαν Μέρφι

Πολιτισμός / Ο Κίλιαν Μέρφι, ο Νόμος του Μέρφι και η Μαριόν Κοτιγιάρ από αύριο στους κινηματογράφους

Η κινηματογραφική μεταφορά των «Μικρών Πραγμάτων σαν κι Αυτά», ένα εγχώριο εμπορικό στοίχημα από τον σκηνοθέτη της «Ευτυχίας» και τρεις ακόμα επιλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ