Γιγάντιες χελώνες Γκαλαπάγκος γεννήθηκαν για πρώτη φορά σε ζωολογικό κήπο της Αγγλίας

Οι πρώτες γιγάντιες χελώνες Γκαλαπάγκος γεννήθηκαν σε ζωολογικό κήπο της Αγγλίας Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook/Crocodiles of the World
0

Γεννητούρια στον αγγλικό ζωολογικό κήπο Crocodiles of the World in Brize Norton, που υποδέχθηκε τις πρώτες του γιγαντιαίες χελώνες Γκαλαπάγκος.

Πατέρας των δύο νεογέννητων είναι ο 70χρονος Dirk, που έφτασε στη Μεγάλη Βρετανία τη δεκαετία του 1960 και φαίνεται ότι είναι «σε κορυφαία φυσική κατάσταση». Μητέρα είναι η 21χρονη Charlie. 

Τα χελωνάκια τους έχουν, προς το παρόν τουλάχιστον, μέγεθος μπάλας του τένις, αλλά μετά την ενηλικίωσή τους μπορεί να φτάσουν να ζυγίζουν και 190 κιλά. 

Οι γιγαντιαίες χελώνες Γκαλαπάγκος έχουν προσδόκιμο ζωής τα 100 χρόνια και είναι στη λίστα με τα είδη που κινδυνεύουν από εξαφάνιση. 

Υπολογίζεται πως ο πληθυσμός τους σήμερα είναι 15.000. Τον 19ο αιώνα ζούσαν 200.000. 

Ο Shaun Foggett, ιδρυτής του Crocodiles of the World, δήλωσε πολύ «περήφανος για την επιτυχή γέννηση των χελωνών, οι οποίες έφτασαν πολύ κοντά στην εξαφάνιση στο παρελθόν», αλλά παραδέχθηκε πως υπάρχουν ακόμα προκλήσεις.  

Τα χελωνάκια είναι υπό στενή επιτήρηση και οι άνθρωποι του πάρκου φροντίζουν για την κατάλληλη διατροφή: ξερά χόρτα, φυλλώδη χόρτα και αγριόχορτα. 

Με πληροφορίες από BBC

 
Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΝ: «θα γκρεμιστούν τα αυθαίρετα που κτίζονται στη Μύκονο»

Περιβάλλον / ΥΠΕΝ: «θα γκρεμιστούν τα αυθαίρετα που κτίζονται στη Μύκονο»

Ο υπουργός κατέληξε επισημαίνοντας ότι με την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού, το τοπίο θα ξεκαθαρίσει πλήρως μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια, διαμορφώνοντας ένα σαφές πλαίσιο για το πού επιτρέπεται και πού απαγορεύεται η δόμηση
LIFO NEWSROOM
Συμφωνία του Παρισιού: Μόνο 13 από τις 195 χώρες τήρησαν την προθεσμία του ΟΗΕ για νέους κλιματικούς στόχους

Περιβάλλον / Συμφωνία του Παρισιού: Μόνο 13 από τις 195 χώρες τήρησαν την προθεσμία του ΟΗΕ για νέους κλιματικούς στόχους

Η Συμφωνία του Παρισιού, που υπογράφηκε το 2015, δεσμεύει τις χώρες να διατηρήσουν την υπερθέρμανση του πλανήτη κάτω από τους 1,5°C σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα
LIFO NEWSROOM