Επίσκεψη Τσίπρα στη ΡΑΕ: «Πρωταθλήτρια η χώρα μας στη χονδρική»

Επίσκεψη Τσίπρα στη ΡΑΕ: «Πρωταθλήτρια η χώρα μας στη χονδρική» Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Επίσκεψη στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος τους ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ενώ είχε σύσκεψη με τον πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε πυρά κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, σημειώνοντας πως «αυτό που πρέπει να τελειώσει για να τελειώσει και η επιβάρυνση του καταναλωτή, είναι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».

Ειδικότερα μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του στη ΡΑΕ ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «έχουν περάσει σχεδόν 40 μέρες από τη συνεδρίαση της Βουλής, όπου ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε υπερβάλλοντα κέρδη, αισχροκέρδεια δηλαδή, στη χονδρική τιμή και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και εξήγγειλε την επιβολή υψηλής φορολόγησης και μάλιστα 90% στα υπερκέρδη», αλλά «εδώ και 40 μέρες δεν έχει γίνει τίποτα». Τόνισε ότι επισκέφθηκε σήμερα τη ΡΑΕ ώστε να ενημερωθεί για την εκτίμηση που κάνουν «και για τα ουρανοκατέβατα κέρδη αλλά και για την αισχροκέρδεια των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο» και πως «η εκτίμησή τους είναι ότι πράγματι υπάρχουν υπερβάλλοντα και ουρανοκατέβατα κέρδη, τα οποία όμως ακόμα δεν έχουν αποτυπώσει και περιμένουν να φέρουν το επόμενο διάστημα τις επίσημες εκτιμήσεις τους». Ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι «ταυτόχρονα, ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής δεν αποτέλεσε ούτε κατεύθυνση ούτε εντολή της ΡΑΕ, αλλά μονομερή εμπορική επιλογή των εταιρειών παραγωγής και εμπορίας».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «όλα αυτά όμως, διαμορφώνουν ένα πλαίσιο, το οποίο στο τέλος της ημέρας επιβαρύνει μονάχα τον καταναλωτή», συμπληρώνοντας ότι «η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια στη χονδρική και κανένας μέχρι σήμερα, 8 μήνες τώρα, δεν έχει σπεύσει να δώσει ένα τέλος σε αυτήν την αισχροκέρδεια». Σημείωσε ότι η χώρα μας «μετακυλίει το 99% του κόστους στον καταναλωτή και κανένας μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει ένα τέλος σε αυτή την στρεβλή διαδικασία στην αγορά, που δεν αφήνει κανένα επιχειρηματικό ρίσκο στους παραγωγούς και ρίχνει όλα τα βάρη στον καταναλωτή».

«Θέλουμε να ελπίζουμε», συνέχισε, «ότι σύντομα αυτή η τρομακτική στρέβλωση θα τελειώσει». «Όμως», υπογράμμισε, «για να τελειώσει, πρέπει να υπάρχει πολιτική βούληση. Και αυτό δεν είναι ζήτημα των ρυθμιστικών Αρχών, αυτό είναι ζήτημα της κυβέρνησης», την οποία κατηγόρησε ότι «μέχρι τώρα έχει φροντίσει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να διευκολύνει αυτούς που αισχροκερδούν και να ρίχνει διαρκώς όλα τα βάρη στους καταναλωτές».

Καταληκτικά ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «άρα, αυτό που τελικά πρέπει να τελειώσει για να τελειώσει και η επιβάρυνση του καταναλωτή, είναι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ