ΕΟΔΥ: Η επίσημη ανακοίνωση για το κρούσμα λέπρας στην Ελλάδα

ΕΟΔΥ: Η επίσημη ανακοίνωση για το κρούσμα λέπρας στην Ελλάδα Facebook Twitter
0

Επίσημη ενημέρωση σε σχέση με το κρούσμα της νόσου Hansen (λέπρας) προχώρησε ο ΕΟΔΥ διευκρινίζοντας ότι έχει καταγραφεί ένα μόνο περιστατικό στην Ελλάδα. 

Όπως τονίζει,  παρά «την κακή της φήμη πρόκειται για μια ιάσιμη νόσο, η οποία αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά, ειδικά στην έναρξη εμφάνισης συμπτωμάτων. Για τον λόγο αυτό καθίσταται πολύ σημαντική η έγκαιρη ανίχνευση των συμπτωμάτων και η έναρξη αγωγής».

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

«Η νόσος του Hansen ή αλλιώς λέπρα, είναι λοιμώδης νόσος που οφείλεται στο βακτηρίδιο Mycobacterium Leprae. Πρόκειται για μια βραδέως εξελισσόμενη νόσο η οποία μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο δέρμα, στους οφθαλμούς και στο νευρικό ιστό.

Παρά την κακή της φήμη πρόκειται για μια ιάσιμη νόσο, η οποία αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά, ειδικά στην έναρξη εμφάνισης συμπτωμάτων. Για τον λόγο αυτό καθίσταται πολύ σημαντική η έγκαιρη ανίχνευση των συμπτωμάτων και η έναρξη αγωγής.

Η νόσος δεν είναι πολύ μεταδοτική και ασθενείς οι οποίοι έχουν ξεκινήσει αγωγή είναι σε θέση να συνεχίσουν κανονικά τις δραστηριότητες τους.

Αυτή τη στιγμή στη χώρα νοσηλεύεται μια ασθενής 65 ετών με την νόσο αυτή, σε καλή κατάσταση και διεξάγεται ενεργητική επιτήρηση των επαφών της για εμφάνιση συμπτωμάτων.

Στο παρελθόν έχουν εμφανιστεί παρόμοια περιστατικά στη χώρα, τα οποία αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πεντέλη: «Να φύγουν οι φασίστες, τα παιδιά του Κασιδιάρη από το δημοτικό συμβούλιο»

Πολιτική / Πεντέλη: «Να φύγουν οι φασίστες, τα παιδιά του Κασιδιάρη από το δημοτικό συμβούλιο»

Ενταση προκάλεσε η παρουσία του Αθανασίου Χαλκιά, βουλευτή των Σπαρτιατών στην επεισοδιακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πεντέλης - Διαβάστε τους εκρηκτικούς διαλόγους
LIFO NEWSROOM
Απάτες στον ΕΟΠΥΥ: Στο στόχαστρο των κυκλωμάτων ανασφάλιστοι με αναληθή στοιχεία ΑΜΚΑ και αλλοδαποί

Ελλάδα / Απάτες στον ΕΟΠΥΥ: Στο στόχαστρο των κυκλωμάτων ανασφάλιστοι με αναληθή στοιχεία ΑΜΚΑ και αλλοδαποί

450.000 ευρώ, ράβδοι χρυσού και λίρες στα σπίτια των μελών της συμμορίας - Το κύκλωμα διέπραττε εικονική συνταγογράφηση ακόμη και σκευασμάτων που βρίσκονταν σε έλλειψη
LIFO NEWSROOM
Κίνηση στους δρόμους: Στο «κόκκινο» οι δρόμοι της Αθήνας - Καθυστερήσεις 30' στην Αττική Οδό

Ελλάδα / Κίνηση στους δρόμους: Στο «κόκκινο» οι δρόμοι της Αθήνας - Καθυστερήσεις 30' στην Αττική Οδό

«Χάος» στους περισσότερους δρόμους της Αττικής - Κίνηση στην έξοδο της Αθηνών–Κορίνθου, στα δύο ρεύματα της Αθηνών-Λαμίας - Απροσπέλαστη η άνοδος της Αλεξάνδρας, η κάθοδος της Μεσογείων (τμηματικά), αλλά και η Κατεχάκη στο ρεύμα από Ηλιούπολη.
LIFO NEWSROOM