«Οι διαβολικοί»: Πούτιν και Ερντογάν στο εξώφυλλο του γαλλικού Le Point

«Οι διαβολικοί»: Πούτιν και Ερντογάν στο εξώφυλλο του γαλλικού Le Point Facebook Twitter
EPA/PAVEL GOLOVKIN/POOL
0

«Ο ένας είναι μονότονος και ψυχρός, ο άλλος εκρηκτικός, αλλά ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλούν την ίδια γλώσσα».

Ως «διαβολικό ντουέτο» με κοινά ενδιαφέροντα, και πολλά κοινά σημεία, παρουσιάζει το γαλλικό περιοδικό Le Point, στο εξώφυλλό του,  τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απηχώντας το κλίμα που επικρατεί σε πολλές δυτικές πρωτεύουσες και για τους δύο.

Το άρθρο περιγράφει τη συνεργασία των δύο ηγετών οι οποίοι έχουν αναπτύξει μία σχέση «που ξαναγράφει τις γεωπολιτικές ισορροπίες», σημειώνοντας πως ακολουθούν ίδιο στυλ διακυβέρνησης: συγκεντρωτικοί, καταπνίγουν την αντιπολίτευση, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά και την δικαιοσύνη που λειτουργεί με εντολές, και μοιράζονται την ίδια αυτοκρατορική νοσταλγία αλλά και την ίδια απέχθεια για το δυτικό μοντέλο.

«Υπάρχουν καλοί λόγοι που βρίσκονται σε συνεννόηση», αναφέρει το γαλλικό περιοδικό. «Άλλωστε, οι δύο άνδρες έχουν περίπου την ίδια ηλικία, 69 ετών ο Πούτιν και 68 ετών ο Ερντογάν. Αμφότεροι κυβερνούν για πολλά χρόνια. Και ελπίζουν να συνεχίσουν για πολλά ακόμη», σχολιάζει μεταξύ άλλων το άρθρο.

«Ο ένας είναι μονότονος και ψυχρός. Ο άλλος εκρηκτικός. Όμως ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλούν την ίδια γλώσσα. Τον Σεπτέμβριο του 2021, στη θερινή του κατοικία στο Σότσι, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, ο Ρώσος πρόεδρος καλωσορίζει θερμά τον Τούρκο ομόλογό του. Μερικές φορές οι διαπραγματεύσεις δεν είναι εύκολες, αλλά καταλήγουν με θετικό αποτέλεσμα. "Οι υπηρεσίες μας έμαθαν να βρίσκουν συμβιβασμούς που είναι αμοιβαία επωφελείς", είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά από μια μακρά συνέντευξη. Η Ρωσία και η Τουρκία έχουν μεγάλο όφελος να συνεχίσουν να ενισχύουν τις σχέσεις τους», αναφέρει το περιοδικό.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM