«Να μου φέρει ό,τι μου ανήκει»: Κενυάτισσα ζητά αποζημίωση από την βασίλισσα Ελισάβετ -Βασανίστηκε για την ανεξαρτησία

«Να μου φέρει ό,τι μου ανήκει»: Κενυάτισσα ζητά αποζημίωση από την βασίλισσα Ελισάβετ -Βασανίστηκε για την ανεξαρτησία Facebook Twitter
0

Η Muthoni Mahenge από την Κένυα ζητά από την βασίλισσα Ελισάβετ να την αποζημιώσει με μετρητά για τα βασανιστήρια που υπέστη εκείνη και ο σύζυγός της στον αγώνα για την ανεξαρτησία της Κένυας.

Την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι εορτασμοί για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο, η Mahenge δήλωσε στην DW ότι επιθυμεί η αποζημίωσή της να καταβληθεί απευθείας και όχι μέσω δικηγόρων, καθώς δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά.

«Να μου φέρει η Ελισάβετ ό,τι μου ανήκει, χωρίς μεσάζοντα. Ας έρθει η αποζημίωση κατευθείαν σε μένα. Ας μου δώσει μια δίκαιη αποζημίωση γιατί είναι η επικεφαλής», προέτρεψε η Mahenge.

Η ηλικιωμένη διηγήθηκε πώς βασανίστηκε από τα βρετανικά στρατεύματα το 1952, αφού εισέβαλαν στο σπίτι της αναζητώντας τον σύζυγό της, ο οποίος ήταν μέλος των ανταρτών Mau Mau.

«Όταν ήρθαν να τον αναζητήσουν, τους είπα ότι δεν τον είχα δει για μέρες. Αρνήθηκα να τους μιλήσω γιατί το να καρφώσεις τους αντάρτες σήμαινε θάνατο», περιγράφει.

Η Muthoni έδειξε σημάδια στο δεξί της πόδι ως απόδειξη βασανιστηρίων, εξηγώντας ότι ξαναβρέθηκε με τον σύζυγό της στο δάσος με τη βοήθεια των γειτόνων της. Αυτή ήταν, όμως, η τελευταία φορά που τον είδε.

«Περιποιήθηκε τις πληγές μου, ακόμα και αυτές στα πόδια μου. Αν ρίξετε μια ματιά σε αυτό το πόδι, μπορείτε να δείτε ότι είχε κοπεί με τσεκούρι δύο φορές», υποστήριξε, δείχνοντας τα σημάδια.

Η Muthoni είναι μία ακόμη Κενυάτισσα που ζητά αποζημίωση από τη βρετανική κυβέρνηση για όσα διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της αποικιοκρατίας.

Στις 4 Μαΐου, ο δικηγόρος Joel Kimutai Bosek έγραψε στον πρίγκιπα Γουίλιαμ ζητώντας αποζημίωση για τη γη που πήραν από τους Κενυάτες. Ο δικηγόρς καλεί τον δούκα του Κέιμπριτζ να διευκολύνει την αποζημίωση των θυμάτων, τα οποία, όπως ισχυρίστηκε, εκδιώχθηκαν βίαια από τα σπίτια τους για να διευκολυνθεί η δημιουργία φυτειών τσαγιού.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Δικαστική μάχη με Αμπράμοβιτς για £2 δισ. της Τσέλσι προς ενίσχυση της Ουκρανίας

Διεθνή / Βρετανία: Δικαστική μάχη με Αμπράμοβιτς για £2 δισ. της Τσέλσι προς ενίσχυση της Ουκρανίας

Το Λονδίνο φαίνεται αποφασισμένο να διεξάγει μια δημόσια δικαστική μάχη με έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, σε μια περίοδο που αναζητά τρόπους να συνεχίσει τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
LIFO NEWSROOM
Επτά στους 10 Αμερικανούς δεν θεωρεί την Ουκρανία υπεύθυνη για την έναρξη του πολέμου

Διεθνή / Επτά στους 10 Αμερικανούς δεν θεωρεί την Ουκρανία υπεύθυνη για την έναρξη του πολέμου

Η δημοσκόπηση αποκάλυψε επίσης ότι οι Αμερικανοί εμφανίζονται διχασμένοι όσον αφορά την πρόταση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να λάβει η Ουάσινγκτον μερίδιο των ουκρανικών ορυκτών
LIFO NEWSROOM
Το προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής : Όχι σε διαπραγμάτευση για την Ουκρανία, χωρίς την Ουκρανία

Διεθνή / Το προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής: Όχι σε διαπραγμάτευση για την Ουκρανία, χωρίς την Ουκρανία

Η ΕΕ επιμένει ότι οποιαδήποτε κατάπαυση του πυρός πρέπει να αποτελεί μέρος μιας συνολικής ειρηνευτικής συμφωνίας, συνοδευόμενης από ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας
LIFO NEWSROOM
Ρουμανία: Συλλήψεις για σχέδιο ανατροπής του πολιτεύματος, με εμπλοκή 101χρονου στρατιωτικού

Διεθνή / Ρουμανία: Συλλήψεις για σχέδιο ανατροπής του πολιτεύματος, με εμπλοκή 101χρονου στρατιωτικού

Η ένταση στη Ρουμανία έχει κορυφωθεί από τον Δεκέμβριο, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε τις προεδρικές εκλογές, επικαλούμενο πιθανή ρωσική παρέμβαση υπέρ του ακροδεξιού Καλίν Γκεοργκέσκου
LIFO NEWSROOM