Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ: Με βίασαν στα 22 μου, δόξα τω Θεώ η άμβλωση ήταν επιλογή

Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ: Με βίασαν στα 22 μου, δόξα τω Θεώ η άμβλωση ήταν επιλογή Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Αλεξάντρια Οκάσιο- Κορτέζ μίλησε για τον βιασμό που υπέστη σε νεαρή ηλικία, σε συγκέντρωση υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση και τόνισε πόσο ευγνώμων ήταν που τότε είχε την επιλογή για τερματισμό της κύησης, αν αυτό χρειαζόταν. 

«Όταν ήμουν περίπου 22-23 ετών, με βίασαν ενώ ζούσα εδώ, στη Νέα Υόρκη», είπε η βουλευτής στο συγκεντρωμένο πλήθος. «Ήμουν εντελώς μόνη. Μάλιστα, ένιωθα τόσο μόνη, που χρειάστηκε να κάνω τεστ εγκυμοσύνης σε δημόσια τουαλέτα, στο κέντρο του Μανχάταν», περιέγραψε. 

«Ενώ περίμενα το αποτέλεσμα, το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν δόξα τω Θεώ που, τουλάχιστον, έχω επιλογή. Δόξα τω Θεώ που μπορούσα, τουλάχιστον, να έχω την ελευθερία να επιλέξω τη μοίρα μου», συνέχισε, αναφερόμενη στο δικαίωμα στην άμβλωση. 

«Δεν ήξερα τότε, καθώς περίμενα, ότι το αποτέλεσμα θα ήταν αρνητικό. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία και αυτό μας αφορά όλους. Αυτό δεν είναι ένα ζήτημα δικαιωμάτων των γυναικών. Είναι ένα ζήτημα για όλους μας», υπογράμμισε. 

Η ανατροπή, από το Ανώτατο Δικαστήριο, της απόφασης με την οποία είχε γίνει συνταγματικό δικαίωμα η άμβλωση στις ΗΠΑ, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο και κύμα διαμαρτυριών σε όλη τη χώρα. 

«Πρέπει από αυτή τη στιγμή να είμαστε ανένδοτοι, προκειμένου να αποκατασταθούν και να είναι εγγυημένα όλα τα δικαιώματά μας εδώ, στις ΗΠΑ», τόνισε η Οκάσιο- Κορτέζ μιλώντας στη συγκέντρωση. 

Με πληροφορίες από Insider
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουδάν: Ασθένεια εξαπλώνεται μέσω του νερού - Τουλάχιστον 24 νεκροί

Διεθνή / Σουδάν: Ασθένεια εξαπλώνεται μέσω του νερού - Τουλάχιστον 24 νεκροί

Το ξέσπασμα της επιδημίας ακολούθησε επιδρομή drone στον κεντρικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό Ουμ Νταμπακάρ, που προκάλεσε μεγάλο πρόβλημα ως προς την πρόσβαση σε πόσιμο νερό στην πόλη Κόστι
LIFO NEWSROOM
Ο Μπαρντελά ακύρωσε ομιλία του στις ΗΠΑ αφού πρώην σύμβουλος του Τραμπ εμφανίστηκε να κάνει «ναζιστική χειρονομία»

Διεθνή / Ο Μπαρντελά ακύρωσε ομιλία του στις ΗΠΑ μετά τη «ναζιστική χειρονομία» του πρώην σύμβουλου του Τραμπ, Στιβ Μπάνον

O Γάλλος ακροδεξιός ηγέτης ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει σε συνέδριο συντηρητικών, προτού ακυρώσει την εμφάνισή του λόγω της χειρονομίας του Στιβ Μπάνον
LIFO NEWSROOM