Η γιατρός που έκανε άμβλωση στο 10χρονο θύμα βιασμού είχε δεχθεί απειλές – Ακόμα και για απαγωγή της κόρης της

Η γιατρός που έκανε άμβλωση στο 10χρονο θύμα βιασμού είχε δεχθεί απειλές – Ακόμα και για απαγωγή της κόρης της Facebook Twitter
Διαδήλωση κατά της απαγόρευσης της αμβλώσεων - Φωτ.: EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH
0

Η γιατρός από την Ιντιάνα, η οποία έκανε άμβλωση στο 10χρονο παιδί που έπεσε θύμα βιασμού, έχει δεχθεί σοβαρές απειλές στο παρελθόν, ακόμα και για την κόρη της, από άτομα που φαίνεται ότι ανήκουν στην ακροδεξιά και είναι κατά των εκτρώσεων.

Η 10χρονη από το Οχάιο έπεσε θύμα βιασμού τον Μάιο από άνδρα, ο οποίος συνελήφθη. Και επειδή στην πολιτεία της η άμβλωση είναι παράνομη μετά την έκτη εβδομάδα - το παιδί την είχε ξεπεράσει κατά μερικές μέρες - αναγκάστηκε να ταξιδέψει στην Ιντιάνα για να υποβληθεί στην επέμβαση. 

Η Δρ. Κέιτλιν Μπέρναρντ, μαιευτήρας-γυναικολόγος, είπε ότι έλαβε μια κλήση από έναν συνάδελφο γιατρό που περιθάλπει θύματα κακοποίησης, ζητώντας της βοήθεια για την υπόθεση. Πλέον και η ίδια μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με κυρώσεις καθώς γίνεται έρευνα σε βάρος της.

Αυτή, όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει δυσκολίες λόγω της δραστηριότητάς της. 

Ακροδεξιοί είχαν αναρτήσει τ' όνομά της στην ακραία ιστοσελίδα κατά των αμβλώσεων Right to Life Michiana, ενώ είχε δεχθεί απειλές, ενώ ετοιμαζόταν για επαγγελματικό ταξίδι κατά τη διάρκεια του οποίου αναμενόταν να κάνει επεμβάσεις του είδους. 

Ενημερώθηκε από τις Αρχές ότι υπήρξε απειλή απαγωγής της κόρης της και αναγκάστηκε τελικώς να σταματήσει να παρέχει την υπηρεσία σε γυναίκες που έχουν ξεπεράσει το πρώτο τρίμηνο της κύησης.

Σε ένορκη κατάθεσή της εκείνη την περίοδο - ήταν στις αρχές του 2020 - είχε σημειώσει πως ταξίδευε περίπου μία φορά το μήνα στο Σάουθ Μπεντ για να κάνει αμβλώσεις, αλλά σταμάτησε όταν έμαθε για την απειλή. 

«Θεώρησα ότι θα ήταν καλύτερο για μένα να περιορίσω τα ταξίδια και την έκθεσή μου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου» δήλωσε. «Ανησυχούσα ότι μπορεί να υπήρχαν άνθρωποι που θα μπορούσαν να με αναγνωρίσουν κατά τη διάρκεια αυτών των ταξιδιών». 

Μέχρι και σήμερα, τ' όνομά της παραμένει στην ιστοσελίδα, σε τμήμα με τον τίτλο: «Τοπική απειλή αμβλώσεων». Δεν είναι η μόνη που συμπεριλαμβάνεται, αλλά υπάρχει μία ολόκληρη λίστα από γιατρούς.

Η δικηγόρος της, Καθλίν Ντελάνεϊ, εξέδωσε ανακοίνωση την Παρασκευή όσον αφορά στην υπόθεση της 10χρονης, αναφέροντας πως η πελάτισσά της παρείχε την κατάλληλη υπηρεσία στο παιδί και δεν παραβίασε κανέναν νόμο. 

Ωστόσο, ο Ρεπουμπλικανός γενικός εισαγγελέας της πολιτείας, επεσήμανε πως θα εξετάσει την υπόθεση, χωρίς, ωστόσο να κάνει λόγο για κάποιο λάθος από πλευράς της. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM