Ερντογάν κατά Μητσοτάκη: Αν δεν ξέρει τη Συνθήκη της Λωζάννης, θα του τη μάθουμε

Ερντογάν κατά Μητσοτάκη: Αν δεν ξέρει τη Συνθήκη της Λωζάννης, θα του τη μάθουμε Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Στο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου επανήλθε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με νέες εμπρηστικές δηλώσεις του. 

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τουρκικό TRT, σύμφωνα με το cnn.gr, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό πως δεν ξέρει τι προβλέπει η Συνθήκη της Λωζάννης. 

«Ο Μητσοτάκης είναι πολιτικός, αλλά είμαι κι εγώ πολιτικός. Πρέπει να το ξέρει αυτό. Όταν η Ελλάδα προβαίνει σε οποιοδήποτε αρνητικό διάβημα εναντίον της Τουρκίας, η πρώτη μου δουλειά είναι να έχω ισχυρά επιχειρήματα να πω στον λαό μου. Το τρυπάνι στην Έφεσο τους τρέλανε (σ.σ τους Έλληνες). Σε μια τέτοια κατάσταση, η οποία είναι αντίθετη με τις συμφωνίες της Λωζάνης και των Παρισίων, εμείς ως Τουρκία πρέπει να πούμε: "Ελλάδα κάνε ό,τι θέλεις να κάνεις". Ως Τουρκία, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο όταν έρθει η ώρα. Ο κ. Μητσοτάκης μάλλον δεν γνωρίζει ότι η κυριαρχία των νησιών αυτών του δόθηκε με τον όρο να παραμείνουν σε μη στρατιωτικό καθεστώς. Θα το μάθει».

Τέλος, όσον αφορά το Κoγκρέσο και το ζήτημα των F-16, είπε ότι «για εμάς αυτά δεν ισχύουν. Γιατί έχουμε μιλήσει στη Μαδρίτη με τον Μπάιντεν, είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση. Δεν ξέρω από πού βγήκε αυτό το νομοσχέδιο, αλλά υπάρχει το Ελληνοκυπριακό λόμπι και το Ελληνικό λόμπι που επηρεάζουν τα μέλη του Κογκρέσου. Αλλά αυτό δεν είναι τελεσίδικο πρέπει να δούμε την τελική του μορφή, εγώ πιστεύω ότι τελικά έχουμε μια θετική έκβαση αυτής της υπόθεσης».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, αναφερόμενος στην επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας στη Θράκη, κάλεσε την Αθήνα «να τερματίσει τις πολιτικές διάκρισης κατά της “τουρκικής” μειονότητας». 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τον έλεγχο των αμερικανικών ταχυδρομείων

Διεθνή / Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τα αμερικανικά ταχυδρομεία - Πιθανώς, για να τα κλείσει

Η ιστορική υπηρεσία USPS των ΗΠΑ είχε ελεγχόμενη ζημία 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024 - Ο Τραμπ ετοιμάζει εκτελεστικό διάταγμα για να απολύσει τα μέλη του ΔΣ και να θέσει τα αμερικανικά ταχυδρομεία υπό τον άμεσο έλεγχο του υπουργείου Εμπορίου
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Διεθνή / Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Στη Γερμανία, σχεδόν το 60% των γυναικών δηλώνουν ότι έχουν βιώσει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στη διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με σχετική έρευνα, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι ακόμα υψηλότερος.
LIFO NEWSROOM
Γυναίκα στις ΗΠΑ γέννησε λάθος μωρό - Της εμφύτευσαν λάθος γονιμοποιημένα ωάρια

Διεθνή / Έκανε μήνυση σε κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης, επειδή γέννησε το μωρό άλλου ζευγαριού χωρίς να το γνωρίζει

Παρά το λάθος, η γυναίκα θέλησε να κρατήσει το παιδί και μεγάλωσε το μωρό για αρκετούς μήνες μέχρι να δοθεί η κηδεμονία στους βιολογικούς γονείς του
LIFO NEWSROOM