Πόσο πρέπει να γυμναζόμαστε για να ζήσουμε περισσότερο;

Πόσο πρέπει να γυμναζόμαστε για να ζήσουμε περισσότερο; Facebook Twitter
0

Η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής ίσως απαιτεί ακόμη περισσότερη γυμναστική από τη μέχρι σήμερα συνιστώμενη, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας επιστημονικής μελέτης.  

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι ενήλικες θα πρέπει να προγραμματίζουν 150 έως 300 λεπτά ήπιας άσκησης την εβδομάδα ή 75 έως 150 λεπτά έντονης άσκησης την εβδομάδα. Ωστόσο, φαίνεται πως οι άνθρωποι που επιλέγουν να ξεπεράσουν αυτά τα χρονικά όρια γυμναστικής ζουν περισσότερο σε σύγκριση με αυτούς που δεν το κάνουν.

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από περίπου 116.000 ενήλικες σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό Circulation της American Heart Association. Οι συμμετέχοντες ανέφεραν μόνοι τους τη γυμναστική που κάνουν στον ελεύθερο χρόνο τους συμπληρώνοντας ερωτηματολόγια.  Στη συνέχεια, οι ερευνητές υπολόγισαν τη σχέση μεταξύ του χρόνου και της έντασης της άσκησης με τα ποσοστά θανάτου.

Η υψηλότερη μείωση πρόωρων θανάτων καταγράφηκε σε άτομα που ανέφεραν 150 έως 300 λεπτά έντονης σωματικής δραστηριότητας την εβδομάδα ή 300 έως 600 λεπτά ήπιας φυσικής δραστηριότητας. Ως εκ τούτου, όσοι ξεπερνούσαν τις οδηγίες του ΠΟΥ φαίνεται πως ζούσαν περισσότερο.

Ένα παράδειγμα ήπιας άσκησης είναι ένας σύντομος περίπατος, η κηπουρική ή το διπλό στο τένις, ενώ στην έντονη άσκηση συγκαταλέγονται η πεζοπορία, το τρέξιμο ή το ποδόσφαιρο.

Τα αποτελέσματα της μελέτης υποστηρίζουν τις τρέχουσες κατευθυντήριες γραμμές του ΠΟΥ για τη σωματική δραστηριότητα, ωστόσο πιέζουν επίσης στο να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στην άσκηση προκειμένου να έχουμε μία ακόμη μεγαλύτερη ζωή, σύμφωνα με τον Dong Hoon Lee, συντάκτη της έρευνας.

Για όσους θεωρούν ότι οι 10 ώρες ήπιας άσκησης την εβδομάδα είναι πάρα πολλές, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με παλαιότερες έρευνες, ο καλύτερος τρόπος για να τηρήσει κανείς συγκεκριμένο πρόγραμμα γυμναστικής είναι να σχεδιάσει μία αυστηρή ρουτίνα και να την ακολουθεί πιστά.

Με πληροφορίες από CNN

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη: Πάνω από 800 εκατομμύρια ενήλικες έχουν διαγνωστεί - Το 59% δεν λαμβάνει θεραπεία

Τech & Science / Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη: Πάνω από 800 εκατομμύρια ενήλικες έχουν διαγνωστεί - Το 59% δεν λαμβάνει θεραπεία

Έκτακτη η ανάγκη για χρηματοδότηση φαρμάκων και ολοκληρωμένων προγραμμάτων για έγκαιρη ανίχνευση και αποτελεσματική θεραπεία σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιστήμονες ζητούν να μειωθούν τα ίχνη που αφήνουν στον αέρα τα αεροπλάνα

Τech & Science / Γιατί επιστήμονες ζητούν να μειωθούν τα ίχνη που αφήνουν στον αέρα τα αεροσκάφη

Τα λεγόμενα «ίχνη συμπύκνωσης» που αφήνουν πίσω τους τα αεροπλάνα δεν μας κάνουν πλύση εγκεφάλου, αλλά κάποιοι επιστήμονες πιστεύουν ότι συνεισφέρουν σημαντικά στην υπερθέρμανση του πλανήτη
LIFO NEWSROOM
Οι σκύλοι μπορούν να αναγνωρίσουν έναν κακό άνθρωπο σύμφωνα με επιστήμονες

Τech & Science / Οι σκύλοι μπορούν να αναγνωρίσουν έναν κακό άνθρωπο, σύμφωνα με Ιάπωνες επιστήμονες

Τα αποτελέσματα της έρευνας, που περιελάμβανε 34 σκύλους, δείχνουν ότι οι σκύλοι διαθέτουν ανεπτυγμένη κοινωνική νοημοσύνη και μπορούν να καταλάβουν πότε ένα άτομο δεν είναι αξιόπιστο
LIFO NEWSROOM
Ο Ουρανός, ο παγωμένος πλανήτης - γίγας μπορεί να έχει παρεξηγηθεί επί σχεδόν 40 χρόνια

Τech & Science / Ο Ουρανός, ο παγωμένος πλανήτης - γίγας μπορεί να έχει παρεξηγηθεί επί σχεδόν 40 χρόνια

Ένα σπάνιο γεγονός ηλιακού ανέμου λάμβανε χώρα όταν το Voyager 2 της NASA πέρασε από εκεί το 1986, σύμφωνα με μια μελέτη, το οποίο επηρέασε αυτό που πιστεύαμε για τον αινιγματικό πλανήτη.
LIFO NEWSROOM
Μυστηριώδεις κρατήρες εξερράγησαν στον πάγο της Σιβηρίας

Τech & Science / Οι επιστήμονες έλυσαν τον γρίφο με τους μυστηριώδεις κρατήρες στο παγωμένο έδαφος της Σιβηρίας

Οι κρατήρες έχουν γοητεύσει αλλά και προβληματίσει τους επιστήμονες, οι οποίοι έχουν περάσει χρόνια προσπαθώντας να διαλευκάνουν την ύπαρξή τους - Τώρα έχουν εξήγηση
LIFO NEWSROOM
Η Τεχνητή Νοημοσύνη εξοπλίζει ρομπότ-σκύλους για να «κυβερνήσει» τον πραγματικό κόσμο

Τech & Science / Η Τεχνητή Νοημοσύνη εξοπλίζει ρομπότ-σκύλους για να «κυβερνήσει» τον πραγματικό κόσμο

Η ανάλυση δεδομένων από αισθητήρες, κάμερες και άλλες συσκευές βοηθά τα ρομπότ να αντιλαμβάνονται αντικείμενα, να κατανοούν το έδαφος και να αναγνωρίζουν εμπόδια, παρέχοντας τη δυνατότητα να επιχειρούν σε απρόβλεπτα περιβάλλοντα
LIFO NEWSROOM
Μελέτη: Ακόμα και μόνο πέντε λεπτά άσκησης βοηθούν στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης

Τech & Science / Μελέτη: Ακόμα και μόνο πέντε λεπτά άσκησης βοηθούν στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι το αποτέλεσμα της μελέτης θα λειτουργήσει και σε ψυχολογικό επίπεδο, ώστε η άσκηση να μπει στην καθημερινότητα ακόμα περισσότερων ανθρώπων
LIFO NEWSROOM