Η κυβέρνηση Μπάιντεν διαγράφει φοιτητικά χρέη 3,9 δισ. δολαρίων όσων εξαπατήθηκαν από το ITT Tech

Η κυβέρνηση Μπάιντεν διαγράφει φοιτητικά χρέη 3,9 δισ. δολαρίων όσων εξαπατήθηκαν από το ITT Tech Facebook Twitter
Φωτ: EPA/PAUL BUCK
0

Το Υπουργείο Παιδείας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα διαγράψει όλα τα φοιτητικά χρέη (ύψους 3,9 δισ. δολαρίων) όσων εξαπατήθηκαν από το ITT Technical Institute από το 2005, τα οποία αντιστοιχούν σε περίπου 208.000 πολίτες.

Το ITT Educational Services ήταν ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές για τεχνικά σχολεία στις ΗΠΑ - εκτός των ΜΚΟ - και έκλεισε το 2016.

Το Υπουργείο Παιδείας διαπίστωσε ότι το ITT Tech προέβη σε εκτεταμένες και διαδεδομένες παραπλανήσεις, συμπεριλαμβανομένων ψεμάτων σχετικά με την ικανότητα των φοιτητών να βρουν δουλειά.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι για χρόνια, οι επικεφαλής του ITT παραπλανούσαν σκόπιμα τους φοιτητές σχετικά με την ποιότητα των προγραμμάτων τους, προκειμένου να επωφεληθούν από τα ομοσπονδιακά προγράμματα σπουδαστικών δανείων, χωρίς να λάβουν υπόψη τους τις δυσκολίες που αυτό θα προκαλούσε», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το CNBC, μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει εγκρίνει τη διαγραφή χρεών φοιτητικών δανείων ύψους 32 δισ. δολαρίων για περίπου 1,6 εκατ. πολίτες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM