Μπρένταν Φρέιζερ: Ο ρόλος τού παχύσαρκου ήταν μεγάλο «σχολείο» - Ασύλληπτα δυνατά τα άτομα με αντίστοιχο σώμα

Μπρένταν Φρέιζερ: Ο ρόλος τού παχύσαρκου ήταν μεγάλο «σχολείο» - Ασύλληπτα δυνατά τα άτομα με αντίστοιχο σώμα Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Ο ηθοποιός Μπρένταν Φρέιζερ (Brendan Fraser) έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής στο Φεστιβάλ Βενετίας, δεχόμενος ένα 6λεπτο standing ovation, κατά την επιστροφή του στον κινηματογράφο μετά από παύση λόγω προσωπικών προβλημάτων. 

Ο Φρέιζερ έδωσε το «παρών» στην παγκόσμια πρεμιέρα της νέας του ταινίας «The Whale» όπου ενσαρκώνει τον Τσάρλι, ενός καθηγητή Αγλλικών που επιχειρεί να επανασυνδεθεί με την έφηβη κόρη του. 

Ο Φρέιζερ ετοιμαζόταν να βγει από την αίθουσα, όταν κάποιοι από το κοινό τον περικύκλωσαν κι άρχισαν να τον χειροκροτούν. 

Ο ίδιος, έκδηλα συγκινημένος, υποκλίθηκε στους ανθρώπους, πασχίζοντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του. 


Ο ίδιος παραδέχτηκε πως η ενσάρκωση ενός σοβαρά παχύσαρκου ανθρώπου τον δίδαξε πως όσοι έχουν παρόμοια σώματα είναι ασύλληπτα δυνατοί, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά. 

Το «The Whale», το οποίο έκανε πρεμιέρα χθες, Κυριακή, έχει ήδη δημιουργήσει προσδοκίες υψηλές και πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι οδεύει προς τα Όσκαρ.

Σε σκηνοθεσία Ντάρεν Αρονόφσκι, ο οποίος κέρδισε το Χρυσό Λέοντα του φεστιβάλ το 2008 για τον Παλαιστή, η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Σάμιουελ Ντ. Χάντερ. 

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής, ο άλλοτε μέγα-σταρ της δεκαετίας του '90 που, όμως, απείχε κινηματογραφικά τις τελευταίες δύο δεκαετίες, ανέφερε πως ο ρόλος του υπήρξε μια «καμπύλη μάθησης» γι'αυτόν. 

«Με έκανε να εκτιμήσω τους ανθρώπους με τα αντίστοιχα σώματα. Έμαθα πως πρέπει να είσαι ασύλληπτα δυνατό άτομο, σωματικά και ψυχικά, για να κατοικήσεις αυτό το πλάσμα» τόνισε. 

«Η σωματική κίνηση του Τσάρλι (σ.σ τού κινηματογραφικού ήρωα που υποδύεται) είναι περιορισμένη στο χώρο του σπιτιού του, στον καναπέ του. Η ιστορία του λέγεται πίσω από κλειστές πόρτες. Είναι ένα φως στο σκοτάδι. Το βρίσκω ποιητικό πως το τραύμα που κουβαλά, είναι μια διαμαρτυρία για το βάρος τού σώματός του». 

«Χρειάστηκε να μάθω να κινούμαι με εντελώς νέο τρόπο. Ανέπτυξα μυς που δεν ήξερα πως είχα. Μέχρι που ένιωσα και κάποιου είδους ίλιγγο στο τέλος όταν έβγαλα τον "εξοπλισμό" που φορούσα. Σαν να βγαίνεις από ένα εδώ στη Βενετία» τόνισε ο Φρέιζερ, γνωστός για τους ρόλους του στις ταινίες Η Μούμια, Ο γκαφατζής της ζούγκλας, Θεοί και δαίμονες.

«Νομίζω πως ο Τσάρλι είναι μακράν ο πιο ηρωικός ήρωας που έχω ενσαρκώσει γιατί η υπερδύναμή του είναι να βλέπει το καλό στους άλλους και να το βγάζει στον εαυτό του» σημείωσε, προσθέτοντας πως ο ρόλος τού Τσάρλι ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του. 

Με πληροφορίες από Guardian 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «γυναικείο ιδεώδες»: Πώς ένα γυμνό του Ραφαήλ αποκαλύπτει τον ρόλο της γυναίκας στην Αναγέννηση

Πολιτισμός / Γιατί στην Αναγέννηση ζωγράφιζαν κυρίως το γυμνό ανδρικό σώμα και πώς ο Ραφαήλ άλλαξε τα πάντα

Μία νέα έκθεση, με έργα του Ραφαήλ και του Λεονάρντο Ντα Βίντσι μεταξύ άλλων, εξερευνά τις ιδέες της Αναγέννησης για το γυμνό σώμα, τη σεμνότητα, την ντροπή, αλλά και τα κοινωνικά πρότυπα για τα δύο φύλα
LIFO NEWSROOM
ΛΕΞ: Έβγαλε το νέο άλμπουμ και αποθεώθηκε - «Παπαλουκάς, Διαμαντίδης και Σπανούλης μαζί» γράφουν

Πολιτισμός / ΛΕΞ: Έβγαλε νέο άλμπουμ και αποθεώθηκε - «Παπαλουκάς, Διαμαντίδης και Σπανούλης μαζί» γράφουν

Τα χρόνια έχουν περάσει, οι καιροί έχουν αλλάξει και ο καλλιτέχνης της ραπ σκηνής με τα γεμάτα γήπεδα «σα να παίρνουμε πρωτάθλημα» φροντίζει να εξελίσσεται και να μην μένει στα παλιά
LIFO NEWSROOM
Μικρά Ασία: Αποκρυπτογραφήθηκε αρχαία φρυγική επιγραφή - Τα ελληνικά γράμματα και το «μήνυμά» της

Πολιτισμός / Μικρά Ασία: Αποκρυπτογραφήθηκε αρχαία φρυγική επιγραφή - Τα ελληνικά γράμματα και το «μήνυμά» της

Το μνημείο Ασλάν Καγιά (Βράχος του Λέοντος), ένα μνημείο 2.600 ετών που παρουσιάζει μορφές σφίγγας και μια εικόνα θηλυκής θεότητας που πλαισιώνεται από λιοντάρια
LIFO NEWSROOM
Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» εγκαινιάστηκε στο Πεκίνο

Πολιτισμός / Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» εγκαινιάστηκε στο Πεκίνο

«Οι επισκέπτες θα κατανοήσουν καλύτερα γιατί ο ελληνικός πολιτισμός δεν είναι μόνο η κοιτίδα του Δυτικού Πολιτισμού, αλλά έχει τεράστιο αποτύπωμα και στην Ασία» τόνισε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κίνα
LIFO NEWSROOM