Λιζ Τρας: «God save the King» - Η ομιλία στη Ντάουνινγκ Στριτ για το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

Λιζ Τρας: «God save the King» - Η ομιλία στη Ντάουνινγκ Στριτ για το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Facebook Twitter
0

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Λιζ Τρας απέτισε φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ  σημειώνοντας ότι ο θάνατός της αποτελεί «ένα τεράστιο σοκ για το έθνος και τον κόσμο».

Η Τρας στον λόγο της παρομοίασε τη Βρετανίδα μονάρχη με «βράχο» πάνω στον οποίο «χτίστηκε η σύγχρονη Βρετανία η οποία άκμασε υπό τη βασιλεία της».

Στη συνέχεια, είπε ότι η βασίλισσα υπερασπίστηκε την ανάπτυξη της Κοινοπολιτείας και πλέον «είμαστε τώρα ένα σύγχρονο, ακμάζον δυναμικό έθνος». Πρόσθεσε ότι η βασίλισσα της παρείχε τη σταθερότητα και τη δύναμη που χρειαζόταν η Βρετανία.

Ανέφερε επίσης ότι η Ελισάβετ αποτέλεσε έμπνευση για την ίδια όταν εμφανίστηκε αποφασισμένη να εκτελέσει τα καθήκοντά της και να τη διορίσει πρωθυπουργό τις προηγούμενες μέρες.

Νέος βασιλιάς της χώρας αναδεικνύεται ο Κάρολος ο Γ' με την Τρας να καλεί τους πολίτες να τον στηρίξουν «για να τον βοηθήσουν να φέρει εις πέρας την τρομερή ευθύνη που φέρει για όλους μας». Η Τρας είπε επίσης ότι το έθνος προσφέρει στον βασιλιά Κάρολο Γ΄ «πίστη και αφοσίωσή».

Έκλεισε τη δήλωσή της με τα λόγια «God Save the King», δηλαδή «Ο Θεός σώζει τον βασιλιά».

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου απειλεί να απολύσει ξανά τον υπουργό Άμυνας Γκάλαντ λόγω Λιβάνου

Διεθνή / Ισραήλ: Ο Νετανιάχου απειλεί να απολύσει ξανά τον υπουργό Άμυνας Γκάλαντ λόγω Λιβάνου

Ο διοικητής της Βόρειας Διοίκησης Ούρι Γκόρντιν πιέζει να εξαπολύσει επίθεση μεγάλης κλίμακας στον Λίβανο, ενώ ο υπουργός Άμυνας του Νετανιάχου, Γιόαβ Γκάλαντ εμφανίζεται επιφυλακτικός
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η δωρεά τους σε τράπεζα τροφίμων δίχασε τους χρήστες στα social media

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η δωρεά τους σε τράπεζα τροφίμων δίχασε τους χρήστες στα social media

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον δώρισαν 3.500 λίρες σε τράπεζα τροφίμων που άδειασαν διαρρήκτες - «Γιατί όχι 50.000 λίρες;», ρωτάει ένας χρήστης στο X
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ