Ενές Καντέρ ξανά κατά Ερντογάν: «Αηδιαστικά όσα είπε στον ΟΗΕ για την Ελλάδα - Ας κοιταχτεί στον καθρέπτη»

Ενές Καντέρ ξανά κατά Ερντογάν: «Αηδιαστικά όσα είπε στον ΟΗΕ για την Ελλάδα - Ας κοιταχτεί στον καθρέπτη» Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ΕΡΑ
0

Δριμεία κριτική στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άσκησε ο Ενές Καντέρ, ένας αθλητής που έχει επικρίνει πολλάκις τον Τούρκο πρόεδρο για την κατάσταση στη χώρα του. 

Μιλώντας στον Alpha και τον Μιχάλη Αραμπατζόγλου, ο Τούρκος σέντερ αναφέρθηκε στην ομιλία του Τούρκου προέδρου στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, όπου κατηγόρησε την Ελλάδα πως έχει μετατρέψει τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο μεταναστών.

«Όσα είπε ο Ερντογάν για την Ελλάδα στα Ηνωμένα Έθνη είναι απαράδεκτα και αηδιαστικά. Δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Υπάρχουν πάρα πολλοί πολιτικοί κρατούμενοι στην Τουρκία. Δεν υπάρχει δημοκρατία στη χώρα μου. Ο Ερντογάν τα ξεχνά όλα αυτά και μιλά για την Ελλάδα» ανέφερε ο μπασκετμπολίστας. 

«Για εμένα, η Ελλάδα και οι Έλληνες άνοιξαν την αγκαλιά τους σε όλους τους πρόσφυγες και τους πρόσφεραν μια θερμή υποδοχή» πρόσθεσε. 

Ο πρώην ΝΒΑer που πριν από μερικούς μήνες «κόπηκε» πριν από από το ρόστερ των Χιούστον Ρόκετς, συνέχισε επικριτικά απέναντι στην τουρκική ηγεσία, αυτή τη φορά με αφορμή τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. 

«Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως ο Ερντογάν μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε τζαμί. Δε σεβάστηκε άλλες κουλτούρες, άλλες θρησκείες και τους Έλληνες. Ήταν ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Εγώ μεγάλωσα κοντά σ'αυτήν την περιοχή. Εκεί υπάρχουν τόσα πολλά τζαμιά που δεν είναι καν μισογεμάτα. Γιατί λοιπόν μετατρέπεις ένα μνημείο σε τζαμί... Είναι ασέβεια» τόνισε.

«Νομίζω πως ο Ερντογάν πρέπει να κοιτά τον εαυτό του στον καθρέφτη. Προτού αρχίσει να μιλά για άλλες χώρες, άλλους ηγέτες, όταν μιλά για άλλες παραβιάσεις, θα είναι καλό να κοιτά τον εαυτό του στον καθρέφτη» κατέληξε ο 30χρονος ΝΒΑer. 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Αυτό είναι το υπερσύγχρονο νέο γήπεδο 100.000 θέσεων κόστους 2 δισ. λιρών

Αθλητισμός / Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Αυτό είναι το νέο υπερσύγχρονο γήπεδο «ομπρέλα» 100.000 θέσεων, αξίας 2 δισ. λιρών

Το έργο θα μπορούσε να αποφέρει δισεκατομμύρια λίρες στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, να δημιουργήσει έως και 92.000 θέσεις εργασίας και περισσότερα από 17.000 νέα σπίτια
LIFO NEWSROOM
Παναθηναϊκός - Φιορεντίνα 3-2: Οι «πράσινοι» σφράγισαν τη νίκη με γκολ του Τετέ και περιμενουν τη ρεβάνς

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός - Φιορεντίνα 3-2: Οι «πράσινοι» σφράγισαν τη νίκη με γκολ του Τετέ και περιμενουν τη ρεβάνς

Ο Παναθηναϊκός έψαξε και τέταρτο γκολ, με τον Τζούρισιτς να σημαδεύει το δοκάρι στο 82', ενώ η Φιορεντίνα δεν κατάφερε να αντιδράσει στα τελευταία λεπτά
LIFO NEWSROOM