Για πρώτη φορά η Ελλάδα ηλεκτροδοτήθηκε 100% από «πράσινη» ενέργεια

Η Ελλάδα ηλεκτροδοτήθηκε κατά 100% από «πράσινη» ενέργεια για πρώτη φορά Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές κάλυψε πλήρως τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα για μερικές ώρες την περασμένη εβδομάδα. 

Πιο συγκεκριμένα, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αντιπροσώπευαν το 100% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για τουλάχιστον πέντε ώρες την περασμένη Παρασκευή, φτάνοντας στο ρεκόρ των 3.106 μεγαβατώρων, γεγονός που συνέβη για πρώτη φορά. 

Το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από ηλιακή, αιολική και υδροηλεκτρική ενέργεια ανήλθε στο 46% του μείγματος ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας το οκτάμηνο έως τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, από 42% την ίδια περίοδο το 2021, σύμφωνα με την περιβαλλοντική δεξαμενή σκέψης «Green Tank» που εδρεύει στην Ελλάδα. 

«Ρεκόρ αισιοδοξίας για τη μετάβαση της χώρας στην καθαρή ενέργεια, την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και τη διασφάλιση της ενεργειακής μας επάρκειας», έγραψε στο Twitter η «Green Tank».

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα στοχεύει να απορροφήσει περίπου 30 δισεκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια και ιδιωτικές επενδύσεις για την αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας.

Με βάση το πλάνο της χώρας μας, σκοπός είναι έως το 2030, η «πράσινη» ενέργεια να αντιπροσωπεύει τουλάχιστον το 70% του ενεργειακού μείγματος.

Με πληροφορίες από Reuters

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λάρισα: «Το μόνο σενάριο που αποκλείεται είναι της αυτοχειρίας» υποστηρίζει ο Τσούκαλης

Ελλάδα / Λάρισα: «Το μόνο σενάριο που αποκλείω είναι της αυτοχειρίας» υποστηρίζει ο Τσούκαλης

«Ο κτηνοτρόφος λέει ότι τα σκυλιά γάβγιζαν τις τέσσερις τελευταίες μέρες, τις προηγούμενες γιατί δεν γάβγιζαν;» διερωτάται ο ιδιωτικός ερευνητής της οικογένειας του 39χρονου
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: 31χρονος έκανε αγορές με πλαστά τραπεζικά καταθετήρια

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: 31χρονος έκανε αγορές με πλαστά τραπεζικά καταθετήρια

Ο συλληφθείς, σύμφωνα με την αστυνομία, στο διάστημα Ιανουαρίου -Φεβρουαρίου πραγματοποίησε έξι διαφορετικές τηλεφωνικές παραγγελίες προϊόντων από εταιρεία εμπορίας οινοπνευματωδών ποτών, συνολικής αξίας 1.153 ευρώ
LIFO NEWSROOM