Χερσώνα: Οι ρωσικές αρχές κατοχής καλούν τους αμάχους να εγκαταλείψουν αμέσως την πόλη

Χερσώνα: Οι ρωσικές αρχές κατοχής καλούν τους αμάχους να εγκαταλείψουν αμέσως την πόλη Facebook Twitter
Πολίτες που εγκατέλειψαν τη Χερσώνα φτάνουν σε σιδηροδρομικό σταθμό της Κριμαίας (Φωτ.: EPA)
0

Οι ρωσικές αρχές κατοχής της Χερσώνας κάλεσαν τους αμάχους να εγκαταλείψουν αμέσως την ουκρανική πόλη, εξαιτίας της κλιμάκωσης της πολεμικής κατάστασης

Εδώ και ημέρες χιλιάδες άμαχοι εγκαταλείπουν την πόλη, διασχίζοντας τον Δνείπερο ποταμό, έπειτα από προειδοποιήσεις για επικείμενη επίθεση των Ουκρανών για την ανακατάληψη της Χερσώνας, σύμφωνα με το Reuters. 

«Όλοι οι πολίτες της Χερσώνας πρέπει να εγκαταλείψουν αμέσως την πόλη», ανέφερε ανακοίνωση των τοπικών αρχών στο Telegram. «Οι πολίτες και το προσωπικό όλων των υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης πρέπει σήμερα να περάσουν στην αριστερή (ανατολική) όχθη του Δνείπερου», συμπλήρωνε η ίδια ανακοίνωση. 

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακαταλαμβάνουν σταθερά εδάφη στην περιοχή, που είναι ένας βασικός στόχος στην αντεπίθεση του Κιέβου κόντρα στα ρωσικά στρατεύματα, σε αυτή τη νέα φάση του πολέμου. 

Ζελένσκι: Οι Ρώσοι εκτόξευσαν 36 πυραύλους

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι η Ρωσία εκτόξευσε 36 πυραύλους σε μια «μαζική επίθεση» στην Ουκρανία. 

Οι περισσότεροι από τους πυραύλους που εκτοξεύθηκαν τη νύχτα καταρρίφθηκαν από τα συστήματα αεράμυνας της χώρας, συμπλήρωσε ο Ουκρανός πρόεδρος σε ανάρτηση στο Telegram. Τις τελευταίες εβδομάδες, η Ρωσία βάζει στο στόχαστρο κρίσιμες υποδομές, όπως εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και συστήματα ύδρευσης. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM