Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν είμαι ούτε με τον Τσίπρα ούτε με τον Μητσοτάκη, εγώ είμαι εκκλησιαστικός

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν είμαι ούτε με τον Τσίπρα ούτε με τον Μητσοτάκη, εγώ είμαι εκκλησιαστικός Facebook Twitter
0

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην Καθημερινή παραχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 15 χρόνων από την εκλογή του στο ανώτατο εκκλησιαστικό αξίωμα, ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στις σχέσεις του με την πολιτική ηγεσία.

Ο Αρχιεπίσκοπος, μεταξύ άλλων, ρωτήθηκε για τις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας, τονίζοντας ότι δεν είναι με κανέναν, ούτε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ούτε με τον Αλέξη Τσίπρα. Μέλημά του, όπως είπε, είναι η κοινωνία.

«Εγώ δεν είμαι ούτε σαμαρικός ούτε με τον Τσίπρα ούτε με τον Μητσοτάκη. Εγώ είμαι εκκλησιαστικός. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι ο λαός μας. Και επομένως δεν θέλω να ξεσηκώνω τον λαό και να του δημιουργώ προβλήματα», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Ας πούμε, όταν όλοι έκαναν τα συλλαλητήρια για την ταυτότητα, κι εμένα μου κακοφαινόταν που αφαιρείται (το θρήσκευμα), αλλά ήξερα τι θα γίνει στο τέλος. Ή τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία. Εμεινα μόνος μου. Τώρα λέω, αν ήμουν σαν εκείνους που έκαναν συλλαλητήρια, θα παραιτούμουν», πρόσθεσε.
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λάρισα: «Το μόνο σενάριο που αποκλείεται είναι της αυτοχειρίας» υποστηρίζει ο Τσούκαλης

Ελλάδα / Λάρισα: «Το μόνο σενάριο που αποκλείω είναι της αυτοχειρίας» υποστηρίζει ο Τσούκαλης

«Ο κτηνοτρόφος λέει ότι τα σκυλιά γάβγιζαν τις τέσσερις τελευταίες μέρες, τις προηγούμενες γιατί δεν γάβγιζαν;» διερωτάται ο ιδιωτικός ερευνητής της οικογένειας του 39χρονου
LIFO NEWSROOM