Bloomberg: Η Ρωσία επισκευάζει και καθαρίζει τα καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου

Bloomberg: Η Ρωσία επισκευάζει και καθαρίζει τα καταφύγια της σοβιετικής εποχής Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Τα καταφύγια πολέμου για τους αμάχους ελέγχονται σε όλη τη Ρωσία μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες εγκατάλειψης από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, δημόσιοι υπάλληλοι ελέγχουν «αθόρυβα» τις εν λόγω εγκαταστάσεις, επισκευάζοντας και καθαρίζοντας υποδομές που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί από τη σοβιετική εποχή.

Οι κινήσεις αυτές αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας των αρχών να διασφαλίσουν ότι οι υποδομές πολιτικής άμυνας είναι έτοιμες σε περίπτωση γενικευμένης σύγκρουσης, δήλωσαν ανώνυμα άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση. 

Η εκστρατεία για τη «αναβίωση» των καταφυγίων δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα. Ωστόσο, μετά τα προβλήματα που προέκυψαν με την ξαφνική επιστράτευση 300.000 εφέδρων από το Κρεμλίνο τον Σεπτέμβριο, οι αρχές δε ρισκάρουν νέα ενδεχόμενα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν καθώς ο πόλεμος μαίνεται. 

«Αυτό μοιάζει με ομοσπονδιακή εντολή», δήλωσε ο Μιχαήλ Βινόγκραντοφ, αναλυτής στο Ίδρυμα Πολιτικής της Αγίας Πετρούπολης. «Αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι μια προσπάθεια όλων αυτών των υπηρεσιών πολιτικής άμυνας να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους και ότι πραγματικά κάνουν κάτι».

Μέχρι σήμερα πάντως, οι Ουκρανοί δεν έχουν πλήξει στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία ενώ η Δύση δεν έχει προσφέρει επιθετικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί κλιμάκωση. 

Παρόλα αυτά, οι επιθεωρήσεις και ο καθαρισμός των εγκαταστάσεων πολιτικής άμυνας, οι οποίες συνήθως κατασκευάζονταν στα υπόγεια πολυκατοικιών, σχολείων και κυβερνητικών γραφείων κατά τη σοβιετική εποχή, πραγματοποιούνται σε πόλεις σε όλη τη χώρα. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ας κάνουμε συμφωνία»: Θετικός ο Ζελένσκι στην πρόταση Τραμπ για τις σπάνιες γαίες της Ουκρανίας

Διεθνή / «Ας κάνουμε συμφωνία»: Θετικός ο Ζελένσκι στην πρόταση Τραμπ για τις σπάνιες γαίες της Ουκρανίας

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ξεκαθάρισε πως δεν προτείνει να «χαρίσει» τον ορυκτό πλούτο της χώρας του και πρόκειται μια αμοιβαία επωφελή εταιρική σχέση για την εκμετάλλευσή τους
LIFO NEWSROOM
Ψεύτικα βίντεο στο TikTok δείχνουν εκατοντάδες χιλιάδες να διαδηλώνουν υπέρ του AfD στη Γερμανία

Διεθνή / Ψεύτικα βίντεο στο TikTok δείχνουν εκατοντάδες χιλιάδες να διαδηλώνουν υπέρ του AfD στη Γερμανία

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αφορά βίντεο από διαδήλωση στο Αμβούργο τον Ιανουάριο του 2024, το οποίο παρουσιάζεται ως φιλο-AfD πορεία, ενώ στην πραγματικότητα επρόκειτο για μαζική διαμαρτυρία κατά της ακροδεξιάς
LIFO NEWSROOM
Ο Μασκ ως πρόεδρος των ΗΠΑ στο νέο εξώφυλλο του Time

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ ως πρόεδρος των ΗΠΑ στο νέο εξώφυλλο του Time

Η «εισβολή» του μεγιστάνα στο Δημόσιο έχει φέρει αντιδράσεις - «Έχει πρόσβαση σε όλα μας τα δεδομένα, τι τον σταματάει από το να κλέψει τα χρήματα των φορολογούμενων;» ανησυχεί η Βουλή των Αντιπροσώπων
LIFO NEWSROOM
Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Διεθνή / Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Η Νέα Ζηλανδία, μέσω του υπουργού Εξωτερικών Ουίνστον Πίτερς, επανέλαβε ότι η έκδοση διαβατηρίου, η πλήρης ανεξαρτησία και η ένταξη στον ΟΗΕ είναι εφικτά μόνο για πλήρως ανεξάρτητες χώρες
LIFO NEWSROOM