Άμπερ Χερντ: Φεμινιστικές οργανώσεις στο πλευρό της- «Παρενόχληση λόγω παραπληροφόρησης και μισογυνισμού»

Άμπερ Χερντ: Φεμινιστικές οργανώσεις στο πλευρό της- «Παρενόχληση λόγω παραπληροφόρησης και μισογυνισμού» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Με ανοιχτή επιστολή- που φέρει πάνω από 130 υπογραφές- οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών τάσσονται στο πλευρό της Άμπερ Χέρντ, πέντε μήνες μετά την ήττα της στη δικαστική διαμάχη με τον Τζόνι Ντεπ.  

Στην επιστολή, άτομα και οργανώσεις που την υπογράφουν- ανάμεσά τους κάποιες που ασχολούνται με περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας και σεξουαλικής επίθεσης- εκφράζουν την υποστήριξή τους στο πρόσωπο της ηθοποιού και καταδικάζουν την παρενόχληση που έχει υποστεί μετά τη δίκη. 

«Ο διασυρμός της κ. Χερντ και η συνεχιζόμενη διαδικτυακή παρενόχληση της ίδιας και εκείνων που την έχουν υποστηρίξει είναι άνευ προηγουμένου, τόσο σε κλίμακα όσο και σε τοξικότητα», επισημαίνεται στην επιστολή. 

«Σε μεγάλο βαθμό αυτή η παρενόχληση τροφοδοτήθηκε από την παραπληροφόρηση, τον μισογυνισμό, την αμφιφοβία και από ένα περιβάλλον στα social media στο οποίο οι καταγγελίες μιας γυναίκας για ενδοοικογενειακή βία και σεξουαλική επίθεση χλευάζονται για λόγους ψυχαγωγίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά και τονίζεται ότι η ίδια παραπληροφόρηση και απόδοση ευθυνών στο θύμα «χρησιμοποιούνται τώρα εναντίον άλλων που έχουν καταγγείλει κακοποίηση». 

Η απόφαση του δικαστηρίου και η συνεχιζόμενη συζήτηση για αυτή δείχνουν μια «θεμελιώδη παρανόηση» για τη σεξουαλική βία από σύντροφο και πώς αντιδρούν σε αυτή όσοι την έχουν βιώσει, τονίζουν. 

Οι καταστροφικές συνέπειες από την εξάπλωση αυτής της παραπληροφόρησης είναι ανυπολόγιστη, τονίζουν και εκφράζονται «σοβαρές ανησυχίες» για την «αυξανόμενη κατάχρηση των αγωγών για δυσφήμιση, προκειμένου να απειληθούν και να φιμωθούν» τα θύματα. Η επιστολή καταδικάζει τον «δημόσιο διασυρμό» της Άμπερ Χερντ και εκφράζει υποστήριξη στο πρόσωπό της. 

Η Άμπερ Χερντ έχει έρθει αντιμέτωπη με μια επέλαση προσβολών και χλευασμών, ιδιαίτερα στα social media, όπου οι θαυμαστές του Τζόνι Ντεπ την κατηγορούν ότι είπε ψέματα πως υπέστη ενδιοικογενειακή βία κατά τη διάρκεια της σχέσης της με τον ηθοποιό. 

Ο Τζόνι Ντεπ κατέθεσε αγωγή για δυσφήμιση, μετά το άρθρο της Άμπερ Χερντ στην Washington Post, στο οποίο έγραψε ότι είχε υποστεί ενδοοικογενειακή κακοποίηση, δίχως να αναφέρει το όνομα του πρώην συζύγου της. 

Έπειτα από δίκη που κράτησε επτά εβδομάδες, δικαστήριο της Βιρτζίνια αποφάσισε ότι ο Ντεπ πρέπει να αποζημιωθεί με 15 εκατ. δολάρια, ποσό που στη συνέχεια μειώθηκε σε 10,35 εκατομμύρια. Η Χερντ έχει κάνει έφεση. 

Από την πλευρά του, ο Ντεπ έκανε έφεση για την απόφαση του δικαστηρίου να αποζημιωθεί η Χερντ με 2 εκατ. δολάρια, επειδή δικηγόρος του ηθοποιού αποκάλεσε «απάτη» τις καταγγελίες της. 

Με πληροφορίες από Guardian
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κριτική για την «γυναικεία πτήση» της Blue Origin στο διάστημα: «Παραπάνω από παρωδία»

Διεθνή / Κριτική για την «γυναικεία πτήση» της Blue Origin στο διάστημα: «Παραπάνω από παρωδία»

Έιμι Σούμερ, Ολίβια Γουάιλντ, Ολίβια Μαν, Έμιλι Ραταϊκόφσκι μεταξύ των διασημοτήτων που αντέδρασαν - Ανελέητο τρολάρισμα και στο διαδίκτυο για το μήνυμα του πολυσυζητημένου διαστημικου ταξιδιού της Blue Origin
LIFO NEWSROOM
Ο εμπορικός πόλεμος του Τραμπ με την Κίνα θα μπορούσε να είναι καλός για την Ινδία

Διεθνή / Η Ινδία θα μπορούσε να κερδίσει από τον εμπορικό πόλεμο Τραμπ - Κίνας

Ενώ η Ινδία ονειρεύεται να γίνει ένα νέο εργοστάσιο για τον κόσμο, οι κατασκευαστές της αγωνίζονται να βρουν ειδικευμένους εργάτες, να εξασφαλίσουν εξαρτήματα και να ξεπεράσουν τη γραφειοκρατία.
LIFO NEWSROOM
Από το Νόνι Σαντ στο Στρασβούργο: Οι φοιτητές της Σερβίας σε μια ποδηλατική διαμαρτυρία 1.400 χιλιομέτρων

Διεθνή / Από το Νόβι Σαντ στο Στρασβούργο: Οι φοιτητές της Σερβίας σε μια ποδηλατική διαμαρτυρία 1.400 χιλιομέτρων

Οι μαζικές αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες στη Σερβία μετά το Νόβι Σαντ έχουν εξελιχθεί στη μεγαλύτερη πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς
LIFO NEWSROOM