Μητσοτάκης: Στην τοξικότητα των τελευταίων ημερών η κυβέρνηση απαντά με έργα για τους πολίτες

Μητσοτάκης: Στην τοξικότητα των τελευταίων ημερών η κυβέρνησή απαντά με έργα για τους πολίτες Facebook Twitter
0

Για «τοξικότητα των τελευταίων ημερών» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας πως η κυβέρνηση «θέλει πάντα να απαντά με έργα και πρωτοβουλίες που τελικά αφορούν όλους τους πολίτες».

«Νομίζω ότι αυτό θα έπρεπε να είναι και το μήνυμα της σημερινής μέρας. Γιατί το Πολυτεχνείο ήταν τελικά μία γιορτή ενότητας» ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκπροσώπους φορέων, στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δελφών, στο πλαίσιο της σημερινής επίσκεψής του στην ΠΕ Φωκίδας.

«Ενωμένη η νεολαία μας τότε, μακριά από τις όποιες κομματικές ή πολιτικές προτιμήσεις, αγωνίστηκε για Δημοκρατία και Ελευθερία. Σήμερα, που η χώρα αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα, αλλά και μεγάλες ευκαιρίες, δεν μας αξίζει ένας νέος διχασμός.»

Ο ίδιος πρόσθεσε «καμία από τις κρίσεις που η χώρα κλήθηκε να διαχειριστεί τα τελευταία χρόνια δεν την προκαλέσαμε εμείς οι ίδιοι (...) Αποφύγαμε τα οριζόντια μέτρα, ακριβώς γιατί κρίναμε ότι έπρεπε τους πόρους, τους οποίους μάς προσφέρει η υψηλή ανάπτυξη, να τους διαθέσουμε στοχευμένα σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.»

Αναφερόμενος στις ρυθμίσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που έχει κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, το χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό» για τα συνταξιοδοτικά ζητήματα.

«Λύνονται κάποιες χρόνιες εκκρεμότητες από το παρελθόν, ζητήματα παραγραφής χρεών, γονική άδεια για τις εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα και φυσικά νομοθετείται και το επίδομα στήριξης, το οποίο θα δώσουμε στους συμπολίτες μας τον Δεκέμβριο, 250 ευρώ για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν -στον βαθμό που αντέχει ο κρατικός προϋπολογισμός- οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας τις επιπτώσεις από την παγκόσμια έκρηξη των τιμών, αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία».

Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το εργαστήρι του τελευταίου Έλληνα κουδουνά από τα Σάλωνα, Χρήστου Παπαδήμα, ο οποίος ξενάγησε τον κ. Μητσοτάκη και τη σύζυγό του στον χώρο του εργαστηρίου, ενώ ταυτόχρονα τους ανέλυσε τη διαδικασία που ακολουθείται για την κατασκευή, τηρώντας την παραδοσιακή τεχνοτροπία.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Στύλιος, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, Φάνης Σπανός, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και βουλευτής Φωκίδας της ΝΔ, Γιάννης Μπούγας, ο γγ Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ο γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, ο αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας, Γιώργος Δελμούζος, ο δήμαρχος Δελφών, Παναγιώτης Ταγκαλής, ο δήμαρχος Δωρίδος, Γιώργος Καπεντζώνης, καθώς και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM