Ρωσία: Έτοιμοι για συζητήσεις υψηλού επιπέδου με τις ΗΠΑ αλλά όχι για την Ουκρανία

Ρωσία: Έτοιμοι για συζητήσεις υψηλού επιπέδου με τις ΗΠΑ αλλά όχι για την Ουκρανία Facebook Twitter
«Δεν υπάρχει τίποτα να πουμε για την Ουκρανία μαζί τους», είπε
0

Η Ρωσία είναι έτοιμη για συναντήσεις υψηλού επιπέδου με τις ΗΠΑ σχετικά με τη στρατηγική σταθερότητα, εάν η Ουάσινγκτον είναι κι εκείνη έτοιμη, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Μόσχας Σεργκέι Ριαμπκόφ, όπως αναφέρουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Είπε επίσης ότι η Ρωσία δεν αποκλείει νέες επαφές με τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τις επικείμενες συνομιλίες στο Κάιρο για τη νέα συνθήκη πυρηνικών όπλων START.

Ωστόσο ο Ρώσος αξιωματούχος σε συνέχεια των δηλώσεών τους διευκρίνισε πως η Ρωσία δεν έχει τίποτα να συζητήσει με τις Ηνωμένες Πολιτείες για ζητήματα γύρω από την Ουκρανία. «Δεν υπάρχει τίποτα να πουμε για την Ουκρανία μαζί τους», είπε, επικαλούμενος αντίθετες θέσεις των δύο πλευρών.

Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος ο Ριαμπκόφ δήλωσε χθες πως ο διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) Γουίλιαμ Μπερνς και ο αρχικατάσκοπος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν συζήτησαν «ευαίσθητα» θέμα κατά τη συνάντησή τους αυτή την εβδομάδα στην Τουρκία.

Ήταν η πρώτη υψηλού επιπέδου, απευθείας επαφή ΗΠΑ-Ρωσίας που έχει γίνει γνωστή αφότου η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανάλυση NYT: Γιατί το Χάρβαρντ αποφάσισε να πολεμήσει τον Τραμπ

Διεθνή / Ανάλυση NYT: Γιατί το Χάρβαρντ αποφάσισε να πολεμήσει τον Τραμπ

Το Χάρβαρντ χρειάστηκε λιγότερο από 72 ώρες για να πει «όχι» στις απαιτήσεις Τραμπ που με όχημα την «καταπολέμηση του αντισημιτισμού» επιτίθενται στην ακαδημαϊκή ελευθερία
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ