New York Times: Οι «Πολίτες του Ράιχ» σχεδίαζαν τη δολοφονία του Όλαφ Σολτς

New York Times: Οι «Πολίτες του Ράιχ» σχεδίαζαν τη δολοφονία του Όλαφ Σολτς Facebook Twitter
0

Οι συνωμότες της τρομοκρατικής οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ» που συνελήφθησαν στη Γερμανία με την κατηγορία ότι προετοίμαζαν πραξικόπημα, σχεδίαζαν τη δολοφονία του καγκελαρίου της Γερμανίας Όλαφ Σολτς.

«Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν περισσότερες από εκατό συμφωνίες εμπιστευτικότητας… στις οποίες οι υπογράφοντες έδιναν όρκο να κρατήσουν μυστικά τα σχέδια της ομάδας (των συνωμοτών), που περιλάμβαναν επίθεση στο γερμανικό κοινοβούλιο και τη σύλληψη μελών του, όπως επίσης και τη δολοφονία του καγκελαρίου», , γράφει η εφημερίδα The New York Times επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στην πορεία της ανάκρισης.

Σε περίπτωση που κάποιος από τους υπογράψαντες παραβίαζε την εμπιστευτικότητα, τον περίμενε ο θάνατος, ανέφερε μια από τις πηγές της εφημερίδας.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο επιχειρηματίας πρίγκιπας Ερρίκος 13ος, διάδοχος του Οίκου των Ρόις, τον οποίο αποκαλούν αρχηγό της οργάνωσης και ιθύνοντα νου του σχεδίου εφαρμογής πραξικοπήματος, τουλάχιστον μια φορά είχε συναντηθεί με Ρώσους διπλωμάτες στο γενικό προξενείο στη Γερμανία.

Μία από τις ύποπτες οπαδούς της οργάνωσης «πολίτες του Ράιχ» είναι και η Ρωσίδα Βιτάλια Μ., η οποία θεωρείται ότι βοηθούσε τους συνωμότες να έρθουν σε επαφή με εκπρόσωπους της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η σύλληψη Παλαιστίνιου ακτιβιστή εγείρει ερωτήματα για την προστασία φοιτητών και κατόχων πράσινης κάρτας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η σύλληψη Παλαιστίνιου ακτιβιστή εγείρει ερωτήματα για την προστασία φοιτητών και κατόχων πράσινης κάρτας

Σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες, η κυβέρνηση φαίνεται να επιχειρεί την απέλαση του Χαλίλ με το σκεπτικό ότι συμμετείχε σε τρομοκρατική δραστηριότητα ή συνιστά απειλή
LIFO NEWSROOM
Επιχειρήσεις σε συναγερμό: Οι δασμοί Τραμπ οδηγούν σε μείωση καταναλωτικών δαπανών

Διεθνή / Επιχειρήσεις σε συναγερμό: Οι δασμοί Τραμπ οδηγούν σε μείωση καταναλωτικών δαπανών

Παρά το γεγονός ότι ο Τραμπ έχει δηλώσει πως οι πολιτικές του μπορεί να προκαλέσουν «βραχυπρόθεσμο πόνο», η ανησυχία για τις οικονομικές επιπτώσεις εντάθηκε, καθώς απέφυγε να προβλέψει αν η πολιτική του θα οδηγήσει σε ύφεση
LIFO NEWSROOM