Τσικνοπέμπτη: Στο φουλ οι προετοιμασίες με ρεζερβέ τραπέζια στο 100% - «Βασιλιάς» το σουβλάκι

Τσικνοπέμπτη: Στο φουλ οι προετοιμασίες με ρεζερβέ τραπέζια στο 100% - «Βασιλιάς» το σουβλάκι Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Στο φουλ βρίσκονται οι προετοιμασίες στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης για τον εορτασμό της Τσικνοπέμπτης.

Τόσο τα εστιατόρια, όσο και αρκετά καφέ – μπαρ ετοιμάζουν εξωτερικά ψησίματα από τις μεσημεριανές ώρες με μουσική και χορό, ενώ ήδη υπάρχουν ενδιαφερόμενοι που έχουν προνοήσει από νωρίς να εξασφαλίσουν τραπέζι.

Η τροφοδοσία από την πλευρά των επιχειρηματιών έχει ήδη ξεκινήσει καθώς εκτιμάται πως τα νούμερα των κρεάτων αλλά και των συνοδευτικών που θα απαιτηθούν θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο με βάση τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για άνοδο της θερμοκρασίας και την επιστροφή στην κανονικότητα μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

«Η ζήτηση είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Στο κατάστημα του κέντρου τέτοιες μέρες δεν κάνουμε κρατήσεις, καθώς θα επιχειρήσουμε να εξυπηρετήσουμε όσο το δυνατό περισσότερους πελάτες που θα θελήσουν να τηρήσουν το έθιμο. Αντίθετα, στο εστιατόριο μας στη δυτική είσοδο της πόλης σχεδόν το 100% των τραπεζιών είναι ήδη ρεζερβέ», ανέφερε ο επιχειρηματίας Σταύρος Σωτηρούδης με καταστήματα εστίασης τόσο στα ανατολικά, όσο στο κέντρο και δυτικά της Θεσσαλονίκης.

Το σουβλάκι, ο «βασιλιάς» της ψησταριάς

Το σουβλάκι, είτε χοιρινό, είτε κοτόπουλο, είναι ο «βασιλιάς» του ψησίματος και αποτελεί το «Νούμερο 1» στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Και οι κρεοπώλες της Θεσσαλονίκης εκτιμούν πάντως πως τη φετινή χρονιά θα υπάρχει αύξηση τόσο στις πωλήσεις των κρεάτων όσο και στα εξωτερικά ψησίματα και αυτό λόγω του πολύ καλού καιρού και της διάθεσης του κόσμου να επιστρέψει σε παλιές, προ πανδημίας, συνήθειες.

«Οι παραγγελίες ξεκίνησαν δειλά δειλά, ωστόσο, οι Έλληνες ακόμη και στα ψησίματα με την παρέα τους είμαστε της τελευταίας στιγμής. Οι σύλλογοι και τα σχολεία έχουν προνοήσει για τις προμήθειες. Εκτιμούμε όμως πως θα υπάρξει αύξηση στις πωλήσεις των κρεάτων φέτος για τους εξής δύο λόγους: τον πολύ καλό καιρό συγκριτικά με πέρσι και την απελευθέρωση όλων των μέτρων του κορωνοϊού», ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών Θεσσαλονίκης, Νίκος Μπαλαμπανίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στα περίπου 900 κρεοπωλεία που λειτουργούν ως ατομικές επιχειρήσεις στο νομό Θεσσαλονίκης υπάρχει επάρκεια κρεάτων, ενώ οι τιμές τους τελευταίους 4 – 5 μήνες παραμένουν στα ίδια επίπεδα.

«Είναι δύσκολο να εκτιμήσουμε τις ποσότητες που θα πουληθούν, το σίγουρο είναι πως υπάρχει πλήρης επάρκεια στην αγορά αφού οι διακινητές μας προμηθεύουν καθημερινά με κρέατα. Την τιμητική του έχει το σουβλάκι, ακολουθούν με μεγάλη ζήτηση η πανσέτα και το λουκάνικο, όπως επίσης τα σουτζουκάκια. Τεμάχια που μπορούν να ψηθούν εύκολα και γρήγορα και είναι βολικό να φαγωθούν από την παρέα», συμπληρώνει ο πρόεδρος των κρεοπωλών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο ποταμός Κηφισός δε θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια»

Ελλάδα / «Ο ποταμός Κηφισός δεν θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια» τονίζει καθηγητής ΕΜΠ

«Το πρώτο μέλημά μας είναι να μην έχουμε θύματα και αυτό μπορεί να γίνει με την έγκαιρη και τεκμηριωμένη προειδοποίηση προς τους κατοίκους της περιοχής», τόνισε ο Ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, Αναστάσιος Στάμου
LIFO NEWSROOM