Σεισμός σε Τουρκία-Συρία: «Η χειρότερη φυσική καταστροφή σε διάστημα ενός αιώνα», λέει ο ΠΟΥ

Σεισμός σε Τουρκία-Συρία: «Η χειρότερη φυσική καταστροφή σε διάστημα ενός αιώνα», λέει ο ΠΟΥ Facebook Twitter
0

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) χαρακτήρισε σήμερα τον σεισμό, που κατέστρεψε τη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βόρεια Συρία, «τη χειρότερη φυσική καταστροφή σε διάστημα ενός αιώνα» που έχει πλήξει χώρα της ευρωπαϊκής περιφέρειάς του. 

«Είμαστε μάρτυρες της χειρότερης φυσικής καταστροφής στην περιφέρεια του ΠΟΥ Ευρώπης σε διάστημα ενός αιώνα και εξακολουθούμε να μετράμε την έκτασή της», δήλωσε ο διευθυντής του ευρωπαϊκού κλάδου του οργανισμού Χανς Κλούγκε.

«Το αληθινό κόστος του δεν είναι ακόμα γνωστό και η αποκατάσταση και η ίαση θα απαιτήσουν χρόνο και τεράστιες προσπάθειες», υπογράμμισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε μέσω του Ίντερνετ.

Ο απολογισμός σήμερα το μεσημέρι ξεπέρασε τους 37.000 νεκρούς. Περίπου 26 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν «ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας» στην Τουρκία και τη Συρία, υπενθύμισε.

Η κατεπείγουσα ιατρική ανάπτυξη, με τρία αεροπλάνα και υλικό περίθαλψης για 400.000 ανθρώπους, είναι η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιήσει στα 75 χρόνια ύπαρξής του ο αρμόδιος για την Ευρώπη κλάδος του ΠΟΥ.

Ο ευρωπαϊκός κλάδος του οργανισμού περιλαμβάνει 53 χώρες, μεταξύ των οποίων την Τουρκία. Η Συρία εντάσσεται στη ζώνη ανατολικής Μεσογείου του ΠΟΥ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουηδία: Η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο με «κανόνες συμπεριφοράς» για μετανάστες - Οι παραβάτες θα απελαύνονται

Διεθνή / Σουηδία: Η κυβέρνηση προωθεί «κανόνες συμπεριφοράς» για μετανάστες - Οι παραβάτες θα απελαύνονται

Οι «παραβάσεις του τρόπου ζωής» θα αφορούν τη διάπραξη αδικήματος, τη διατάραξη της δημόσιας τάξης αλλά και την υπεράσπιση της τρομοκρατίας ή ενεργειών που «απειλούν την ασφάλεια» της χώρας
LIFO NEWSROOM
Τι είναι το Ghibli Style που έχει γίνει παγκόσμιο viral και γιατί προκαλεί αντιδράσεις

Διεθνή / Τι είναι το Ghibli Style που έχει γίνει παγκόσμιο viral και γιατί προκαλεί αντιδράσεις

Τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που παράγουν εικόνες, όπως αυτό του ChatGPT αλλά και το Midjourney, μπορούν να μιμηθούν το στυλ του Χαγιάο Μιγιαζάκι λαμβάνοντας μόνο μερικές οδηγίες και μία εικόνα αναφοράς από τον χρήστη
LIFO NEWSROOM
Μόνος στο σπίτι ο Μακόλεϊ Κάλκιν: «Δεν έχω καμία σχέση με τον πατέρα μου εδώ και 30 χρόνια»

Διεθνή / Μόνος στο σπίτι ο Μακόλεϊ Κάλκιν: «Δεν έχω καμία σχέση με τον πατέρα μου εδώ και 30 χρόνια»

«Είναι ένας άνθρωπος που έκανε επτά παιδιά και τώρα έχει τέσσερα εγγόνια και κανένα από αυτά δεν θέλει να έχει σχέση μαζί του» είπε ο διάσημος ηθοποιός για τον πατέρα του
LIFO NEWSROOM
Φλόριντα: Ψηφίζουν χαλάρωση της παιδικής εργασίας, για να καλυφθούν τα κενά από τις απελάσεις μεταναστών

Διεθνή / Φλόριντα: Ψηφίζουν χαλάρωση της παιδικής εργασίας, για να καλυφθούν τα κενά από τις απελάσεις μεταναστών

Οι βουλευτές της πολιτείας συζητούν νέο νομοσχέδιο που θα επιτρέπει εργασία και τη νύχτα από τα 14 και θα καταργεί το διάλειμμα για φαγητό στους 16χρονους εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM
Το μετεκλογικό γερμανικό αδιέξοδο

LiFO politics / «Η Γερμανία δυσκολεύεται να βρει τη θέση της στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται»

Ο δημοσιογράφος του γερμανόφωνου Τύπου, Φέρρυ Μπατζόγλου, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το μετεκλογικό γερμανικό αδιέξοδο και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η μελλοντική κυβέρνηση της χώρας, για τον σχηματισμό της οποίας βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα –το οποίο ήρθε πρώτο στις πρόσφατες εκλογές– και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ