Σταγόνες ματιών που προλαμβάνουν τη μυωπία δημιουργήθηκαν από επιστήμονες

Σταγόνες ματιών που προλαμβάνουν τη μυωπία δημιουργήθηκαν από επιστήμονες Facebook Twitter
0

Η μυωπία είναι μια επιπλοκή των ματιών κατά την οποία ο άνθρωπος βλέπει θολά όταν κοιτά μακριά και τις περισσότερες φορές αναπτύσσεται στην παιδική ηλικία.

Στο πλαίσιο αυτό, μια ομάδα επιστημόνων στο Κινεζικό Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ μελετά νέους τρόπους για να αποτρέψει την εμφάνισή της, σταματώντας την εν τη γενέσει της στα μικρά παιδιά. Για την πρόληψη της εμφάνισης της μυωπίας οι επιστήμονες δημιούργησαν ειδικές σταγόνες ματιών. 

Το εν λόγω φαρμακευτικό διάλυμα περιέχει 0,05% ατροπίνη, η οποία χαλαρώνει τον μυ που χρησιμοποιείται για την εστίαση της όρασης. Η αρχική ανάλυση, που δημοσιεύθηκε στο Journal of American Medical Association, υποστηρίζει ότι οι σταγόνες θα μπορούσαν να καθυστερήσουν την εμφάνισή της.

Στη μελέτη συμμετείχαν 353 παιδιά ηλικίας 4 έως 9 ετών από το Χονγκ Κονγκ. Σε καθένα από αυτά χορηγήθηκαν τυχαία οφθαλμικές σταγόνες με διαφορετικό βαθμό ατροπίνης, από 0,01% έως 0,05%.  Μετά από δύο χρόνια, μόνο το 25% των παιδιών που έλαβαν τη δόση 0,05% ανέπτυξαν μυωπία σε τουλάχιστον ένα μάτι. Από την άλλη, το 50% των παιδιών στην ομάδα του 0,01% ανέπτυξαν μυωπία. 

Ωστόσο, περαιτέρω και πιο εκτεταμένες μελέτες θα πρέπει ακόμη να διεξαχθούν, καθώς η ομάδα περιορίστηκε μόνο σε παιδιά στο Χονγκ Κονγκ. Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι το χρώμα των ματιών, καθώς συγκεκριμένα χρώματα είναι συχνά πιο ευαίσθητα στο φως.

Με πληροφορίες από Design Taxi

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντωνία Τριχοπούλου για τη Μεσογειακή διατροφή στη LiFO: Συνδέεται με την Υγεία, τον Πολιτισμό και την Οικονομία

Τech & Science / Αντωνία Τριχοπούλου για τη Μεσογειακή διατροφή στη LiFO: Συνδέεται με την Υγεία, τον Πολιτισμό και την Οικονομία

Η ακαδημαϊκός και ομότιμη καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών διευκρινίζει τι ισχύει με τη Μεσογειακή διατροφή, μετά το ρεπορτάζ του περιοδικού Politico
LIFO NEWSROOM
Επιστήμονες δημιούργησαν το πρώτο έμβρυο καγκουρό μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης

Τech & Science / Επιστήμονες δημιούργησαν το πρώτο έμβρυο καγκουρό μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης

«Ο απώτερος στόχος μας είναι να στηρίξουμε τη διατήρηση απειλούμενων μαρσιποφόρων, όπως τα κοάλα, οι διάβολοι της Τασμανίας, οι βόρειοι γουόμπατ με τριχωτή μύτη και οι πώσουμ Leadbeater», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής
LIFO NEWSROOM
Μπιλ Γκέιτς: «Αν μεγάλωνα σήμερα, θα είχα διαγνωστεί στο φάσμα του αυτισμού»

Tech & Science / Μπιλ Γκέιτς: «Αν μεγάλωνα σήμερα, θα είχα διαγνωστεί στο φάσμα του αυτισμού»

Ο πρώτος τόμος των απομνημονευμάτων του μεγιστάνα της τεχνολογίας που μόλις κυκλοφόρησε φανερώνει πως γεννήθηκε στο σωστό μέρος, την κατάλληλη στιγμή, και φτάνει μέχρι την ίδρυση της Microsoft το 1975.
THE LIFO TEAM
Οι μπονόμπο μπορούν να επικοινωνούν με ανθρώπους για να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους

Τech & Science / Οι μπονόμπο μπορούν να επικοινωνούν με ανθρώπους για να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους

Η ανακάλυψη ενισχύει τη θεωρία ότι η "θεωρία του νου", δηλαδή η ικανότητα να αντιλαμβάνεται κάποιος τις γνώσεις και τις προθέσεις άλλων, δεν είναι αποκλειστικά ανθρώπινο χαρακτηριστικό
LIFO NEWSROOM